Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuț Druche, colaboratorul ZIUA de Constanța, a primit de la PF Daniel una dintre înaltele medalii conferite de Patriarhia Română

ro

10 Feb, 2018 06:38 3561 Marime text
”O diplomă pe care o primesc cu drag si pe care o dedic tuturor victimelor regimului comunist din România, dar și familiilor lor!
Îi mulțumesc cu plecăciune Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pentru acordarea Diplomei și medaliei Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului și Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pentru onoranta propunere, scrie pe pagina sa de Facebook Ionuț Druche.

 
Care continuă și spune:
”Le mulțumesc pentru susținere tuturor colegilor din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, și frumoasei echipe care a lucrat în cadrul proiectului „Apărători ai Ortodoxiei între Dunăre și Mare în timpul comunismului”: Arhim. Maxim Vlad, doamnei lect. univ. dr. Carmen Ciornea, doamnei Insp. Stan Daniela, domnului prof. Gabriel Mitroi, domnului Paul Andreescu, președintele AFDPR Constanța, Antoanela Popescu, părintelui arhim. Andrei Tudor și parintelui consilier Bogdan Florin Chiriluță”.
Totodată, mulțumesc pentru promovarea evenimentelor părinteui Eugen Tănăsescu și pentru tot sprijinul acordat domnilor Adrian Nicolae Petcu și Radu Preda!
Reamintim că Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a proclamat în mod oficial, în prima zi a anului, pe 1 ianuarie 2017, după slujba de Te Deum, anul 2017 drept Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.
 
Cu acest prilej s-a anunțat că Medalia comemorativă „Justinian Patriarhul” şi diploma „Justinian Patriarhul”, vor fi oferite celor care au contribuit la organizarea şi promovarea anului 2017 în Patriarhia Română ca an comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Despre Ionuţ Druche 
 

Ionuţ Druche s-a născut pe 16.12.1982 în Constanţa.

Este absolvent al Şcolii Generale nr. 9 „Ion Creangă“ din Constanţa, al Grupului Şcolar Industrial Construcţii de Maşini din Constanţa şi al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Apostol Andrei“ din Constanţa, promoţia 2005.

Din anul 2007 lucrează în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, iar în prezent ocupă postul de director al Editurii Arhiepiscopiei Tomisului şi pe cel de redactor-şef al revistei „Tomisul Ortodox“, publicaţie de cultură şi spiritualitate a Arhiepiscopiei Tomisului.

Preocupat de istoria contemporană a vieţii bisericeşti din Dobrogea, Ionuţ Druche a organizat din 2010 şi până în prezent mai multe comemorări şi simpozioane.

De asemenea, este autor şi coautor a mai multor cărţi şi articole.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii