Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:19 11 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Caramitru și Horațiu Mălăele îşi dau replica la Casa de Cultură din Constanţa

ro

22 Nov, 2015 18:13 1358 Marime text
Mâine seară, de la ora 19.00, la Casa de Cultură din Constanţa (CCS) se joacă piesa „Caramitru Mălăele, câte-n lună şi în stele”, un seducător duel de poezie, fabule, vorbe de duh, povestiri și amintiri.
 
Spectacolul este mereu altul, ritmul este diferit, umorul tot mai spumos și ingeniozitatea tot mai evidentă. „Amintirea vremurilor trecute este adusă în scenă de un Caramitru care recită răscolitor, imaginând, cu inteligență și iscusință, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și de un haz efervescent, cei doi avându-i martori pe Shakespeare, Eminescu sau Topârceanu”, se precizează pe site-ul CCS. Dialogul este întregit de replicile muzicale ale violoncelistului Adrian Naidin.
 
În zeci de ani de excepțională carieră, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele nu au avut ocazia să-și dea replica, nici în film, nici în teatru, deși publicul aștepta un dialog între doi actori care au în comun, pe lângă experiență și har, și dragostea pentru teatru și pentru poezie. Mult așteptatul moment a venit în toamna anului 2011, când cele două forțe s-au unit pentru prima data pe aceeași scenă.
 
Biletele pot fi achiziţionate la preţul de 70 de lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii