Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:36 18 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In memoriam Nicu Constantin - „Era un om modest, bun şi discret“

ro

15 Sep, 2021 00:00 1392 Marime text
  • Nicu Constantin a fost un actor dobrogean care a plecat de la 14 ani din casa părintească dorindu-și cu ardoare să se facă actor. Deși a dat reprezentații mai de tânăr, adevăratul succes l-a cunoscut pe scena din capitală.

Astăzi se împlinesc 12 ani de când Nicu Constantin a plecat să dea reprezentanții în ceruri. Nu a fost niciodată un bărbat decupat din reviste, însă avea un șarm aparte și calități care l-au ajutat în viață: „Era un om modest, bun şi discret“.

În anul 2009, echipa cotidianului ZIUA de Constanța a mers, înainte de înmormântarea marelui artist, în locul în care își petrecerea verile împreună cu alți doi frați ai săi. Undeva la câțiva pași distanță de casa părintească, într-o curte mare plină de viță de vie stăteau așezate trei case. Una dintre ele era a lui Nicu Constantin. Avea camere de oaspeți căci adesea îi veneau prietenii în vizită, iar în sufragerie erau aranjate premiile sale și pozele cu colegii de breaslă. Stere și Gheorghe au povestit despre viața pe care a dus-o fratele lor.

„După cât de mult a muncit, mai trebuia să trăiască cel puţin 20 de ani, să se bucure de tot. În viaţă, de fapt, actorii sunt împărţiţi“, ne-a mărturisit Stere, comparând viaţa grea pe care a dus-o în Bucureşti cu cea a prietenului său, Mişu Fotino, mult mai privilegiat decât Nicu Constantin.

Casa părintească a fost cumpărată de un chinez care a păstrat totul exact așa cum era pe vremea când ei locuiau acolo.

„Era un om modest, bun şi discret“, ne-a spus preotul paroh al bisericii din localitate, George Chivu, despre cel care sâmbătă va fi condus pe ultimul drum.

Poți citi interviul integral aici.

A fost desemnat cetățean de onoare al localității Eforie Sud, locul nașterii sale, în anul 2001. A debutat în televiziune la doar 20 de ani, alături de celebrele Margareta Pâslaru și Marina Voica. Nicu Constantin a jucat în 30 de scurt şi lungmetraje, peste 600 de emisiuni de radio și peste 300 de televiziune.
 
Citește și:


Marele actor dobrogean Nicu Constantin, dovada unui om cu har, pe care viața l-a condus pe scenă

La 20 de ani, șugubățul actor Nicu Constantin debuta în televiziune, alături de Margareta Pâslaru și Marina Voica (video)


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii