Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul italian M&P și Lelia Rus Pîrvan vor expune în premieră în România (galerie foto)

ro

21 Feb, 2018 19:57 3874 Marime text

Timp de o lună, în perioada 15 februarie - 15 martie, la Pinacoteca Patiniana (Palazzo de Petra) din localitatea Castel di Sangro, iubitorii de artă vor admira lucrări semnate de constănțeanca Lelia Rus Pîrvan și de grupul M&P, format din artiştii sulmonezi Alessandro Monticelli şi Claudio Pagone.

Intitulată „Forme Nuove“ / „Novas Formas“, expoziția realizată de cei trei artiști va fi itinerată în luna august, în România, la Muzeul de Artă din Constanța, aceasta fiind prima expoziție a grupului M&P în țara natală a lui Brâncuși.  

Curatorul expoziţiei de la Pinacoteca Patiniana este artistul Lino Alviani, artist originar din Castel di Sangro, ale cărui lucrări au putut fi admirate, anul trecut, și de publicul constănțean în cadrul expoziției  „Drumul Exilului - Bimilenar Ovidiu“, organizată de Muzeul de Artă Constanța în cadrul proiectului cu același nume.

Frumoasa expoziție itinerantă româno-italiană „Forme Nuove“ / „Novas Formas“ a fost deschisă, la sfârșitul anului 2017, la palatul Corvi – Zazzara. Ea a fost organizată de Asociaţia socio-culturală „Ovidius“ din Sulmona, cu sprijinul CGIL Fillea, ECSIA Social Org şi al primăriei oraşului gazdă, cu prilejul celor 2000 de ani de la moartea poetului latin exilat la Tomis, dar şi a înfrăţirii oraşelor Ovidiu şi Sulmona.
În „Forme Nuove“ / „Novas Formas“, Lelia Rus Pîrvan prezintă lucrări care au la bază frotage-ul, tehnică folosită în pictura suprarealistă, constând în obţinerea prin apăsare a reliefurilor unor obiecte ce poartă adesea o semnificaţie. Cele mai multe dintre ele au fost realizate după soclul statuii lui Ovidius, pe care apare gravat testamentul spiritual al faimosului poetul latin relegat la Tomis.

Sursă foto: Lelia Rus Pîrvan

Citește și:

Alături de Alessandro Monticelli și Claudio Pagone. Constănțeanca Lelia Rus Pîrvan prezintă „Novas Formas“ la Castel di Sangro, în Italia

Expoziție de grafică italo-română la Sulmona, cu participarea constănțencei Lelia Rus-Pîrvan (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii