Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:29 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Gaiţele“, „Cea mai frumoasă soţie“ şi „Bătrâna şi hoţul“ vă invită în acest weekend la teatru!

ro

26 Jan, 2017 00:00 1125 Marime text
Datorită interesului pe care publicul tomitan îl manifestă pentru comedie şi dramă, începând din această vineri, Teatrul de Stat Constanţa va fi deschis de trei ori pe săptămână, şi nu doar de două ori, după cum se obişnuia. Astfel că, la final de săptămână, vor putea fi urmărite trei spectacole, în loc de două. 
 
Aşadar, vineri, „Gaiţele“ lui  Alexandru Kiriţescu, Aneta Duduleanu, Zoia şi Lena vă dau întâlnire la o tragicomedie, sub bagheta regizorală a lui Lucian Iancu. Intrarea în... „cuibul de viespi“ se va face de la ora 19.00.

Cu Ileana Ploscaru, cea mai longevivă actriţă din România care joacă încă pe scenă, publicul se va întâlni sâmbătă, 28 ianuarie, tot de la ora 19.00. Longeviva şi talentata actriţă, care pe 31 ianuarie va împlini 86 de ani, îl va avea partener de scenă pe colegul său mai tânăr Dan Cojocaru, care îşi va aniversa ziua de naştere tot în ultima zi a lunii Gerar. Cei doi actori vor fi personajele principale ale spectacolului „Bătrâna şi hoţul“, de Viorel Savin, în regia lui Iulian Enache, care a avut premiera pe 21 ianuarie. Pe scenă vor mai urca şi Alina Manţu şi Alexandru Medveghi, în roluri episodice.
 
Duminică, 29 ianuarie, de la ora 19.00, iubitorii de teatru vor petrece o seară specială în compania „Celei mai frumoase soţii“. Comedia franţuzească este scrisă de Eugène Labiche şi poartă amprenta regizorală a lui Mihai Constantin Ranin.
Sursa foto: ZIUA de Constanţa (secvenţă din spectacolul „Bătrâna şi hoţul“)
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii