Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”, în Parcul Arheologic din Constanța

ro

28 Sep, 2022 11:15 934 Marime text

 
Parcul Arheologic din Constanța va găzdui la sfârșitul acestei săptămâni momente artistice deosebite la „Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”. 

Evenimentul se desfășoară în perioada 30 septembrie – 02 octombrie, fiind finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Festivalul aduce o mare bucurie cetățenilor din Constanța, fiind un eveniment artistic care atrage priviri de fiecare dată datorită prezenței statuilor vivante, a costumelor, machiajului, și, în mod special, a emoțiilor transmise prin simple mișcări. Statuia Vivantă este o formă super concentrată de teatru stradal. Teatrul stradal este parte componentă a fenomenului apărut relativ recent, “artele străzii”, iar în interiorul său, statuia vivantă este momentul de vârf, punctul culminant, apanajul marilor actori, un echivalent al one-man showului din teatrul așa zis tradițional.

Vineri, 30 septembrie, de la ora 17.15, studenții Facultăților de Teatru din țară (Timișoara, Iași, Craiova, Sibiu și Constanța), care au lucrat în proiectul Moștenirea realizat de Mihai Mălaimare, vor intra în spațiul de joc făcând o paradă. Începând cu ora 18.00, studenții au pregătit pentru public un moment artistic deosebit, cu statui vivante din lumea lui Shakespeare.

Între orele 16.00 – 18.00, va avea loc Atelier de fotografie Statuie Vivantă. Acest atelier este realizat de către Școala de Machiaj Mirela Vescan, cu sprijinul Teatrului Masca din București. Mirela Vescan va prezenta publicului cum se realizează un machiaj de statuie vivantă iar Rolf Vescan va face fotografii, care vor fi ulterior trimise către adresele de e-mail ale celor care au participat.

Sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 17.00, studenții vor prezenta momentul artistic cu statui vivante shakespeariene. De la ora 20.00, Teatrul Masca din București prezintă spectacolul EXODUL.

Între orele 15.00 – 16.00 și 17.00 – 18.30, publicul este așteptat la Atelierul de fotografie Statuie Vivantă.

Duminică, 2 octombrie, de la ora 16.00, va avea loc momentul Statuilor Vivante din lumea lui Shakespeare. Începând cu ora 19.00, Teatrul Masca din București va prezenta publicului constănțean spectacolul ÎNGERII DE LA VĂCĂREȘTI.

„Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării” este un proiect dedicat cetățenilor, dar și studenților, cu scopul de a pune în valoare pasiunea lor pentru arta spectacolului stradal, de a-și dezvolta capacitatea și adaptabilitatea la munca în echipă, dar și de a crește gradul de implicare a tinerilor în astfel de evenimente.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii