Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:56 26 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimente de marcă, organizate pe scene virtuale Festivalul constănțean al tinerilor pianiști de pretutindeni

ro

29 Sep, 2020 00:00 3145 Marime text

Noi modalități de exprimare și interacțiune ne-au adus aceste vremuri de provocări pandemice!

Multe evenimente s-au mutat, vrând-nevrând, în mediul online, bucuria participării live în săli de spectacole sau pe arene de festivaluri fiind înlocuită cu prezența rece din fața ecranului de computer care, deopotrivă, limitează dar și lărgește accesul la cultură, artă, evenimente.

Noile platforme digitale, create, multe dintre ele, special pentru diversele festivaluri sau competiții, asigură accesul unui public din toată lumea care, altfel, poate n-ar fi avut privilegiul întâlnirii cu oameni și inițiative minunate.

Am aflat, de pildă, despre cea de-a cincea ediție UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din România, care se desfășoară în perioadă 27 septembrie–4 octombrie 2020, cu tematici dintre cele mai interesante despre artă, muzică și tehnologie, totul prezentat pe o platformă virtuală inovatoare, creată de la zero și concepută în jurul obiceiurilor și nevoilor actuale ale comunității globale actuale. Timp de șapte zile, mii de oameni din comunitatea UNFINISHED, de pe întreg mapamondul, vor putea naviga prin noua platformă pentru a descoperi momentele special pregătite de speakerii ediției.

Printre invitaţii ediţiilor anterioare s-au numărat co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, directorul artistic pentru linia masculină Louis Vuitton, Virgil Abloh, strategul digital din timpul administrației Obama, muzicianul Nicolas Jaar, creatorul rubricii “Modern Love”, de la New York Times, Daniel Jones și Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist în relații de cuplu şi autorul unui bestseller din topul New York Times. Începând cu 2020, UNFINISHED se desfășoară sub înaltul patronaj al Parlamentului European.

Păstrând proporțiile, și la Constanța avem inițiative de mutare în mediu online a unor evenimente și competiții. Iată că organizatorii celei de-a treia ediții a evenimentului „Constanța International Competition-Festival for Young Pianists”,  Asociația „Nihil Sine Arte”, în parteneriat cu Colegiul de Arte „Regina Maria” din Constanța și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, cu finanțare din partea Primăriei Municipiului Constanța, așteaptă tinerii pianiști să se înscrie în concurs și să evolueze pe scena virtuală pusă la dispoziție pentru ei. În perioada 29 octombrie–1 noiembrie, artiștii instrumentiști vor avea ocazia să-și exprime talentul într-o competiție de înalt nivel și performanță pianistică.

Juriul concursului va fi alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate.

Competiția va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-28 ani. Termenul de înscriere este până la data de 15 octombrie. Regulamentul de înscriere și participare este disponibil pe pagina de Facebook a concursului https://www.facebook.com/ConstantaInternationalPianoCompetition/?modal=admin_todo_tour


În funcție de numărul de participanți competiția și Gala de premiere vor putea fi vizionate pe canalul de Youtube care va fi anunțat în timp util de către organizatori dar și pe pagina de Facebook a evenimentului.
 
Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanta

Citește și:

Seară de gală la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski, în onoarea celor mai talentați tineri pianiști

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii