Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment inedit în Vama Veche. Renumitul violoncelist Andrei Cavassi a susținut un concert incendiar (galerie foto+video)

ro

27 Aug, 2021 16:36 4810 Marime text

 
  • Atmosferă incendiară în Vama Veche în cadrul evenimentului Togetherness, organizat de Mango România și Yuva Beach.
  • Organizatorii evenimentului au ales Vama Veche pentru spiritul de libertate.

Surpriza serii a fost concertul renumitului violoncelist Andrei Cavassi, care a cântat pe cele mai cunoscute scene ale lumii, de la Filarmonica din Berlin, până la Teatrul Colon din Buenos Aires sau Tokio.

Printre invitații la eveniment s-au aflat actrița Monica Bârlădeanu, fostul membru al formației Talisman Tavi Colen și mulți alții.
 

Ne-am dorit să facem ceva mai special ținând cont de toată situația cu care ne confruntăm cu toții. Ne-a venit ideea aceasta, să facem ceva împreună, într-un spirit de solidaritate între branșe. Prieteni de-ai noștri, prieteni de-ai lor din diverse medii, să ne bucurăm că suntem și să ne pregătim pentru ce va fi. Iubesc locația lor, spune Irina Ivan, director zonal Mango România.


Irina Ivan precizează că a ales ca locație Vama Veche pentru spiritul de libertate.

E spiritul de libertate. Locația aceasta am ales-o în mod special pentru că povestea în sine subliniază practic ce ne dorim noi să spunem. Este important să se știe că se întâmplă și lucruri frumoase, spune reprezentanta MANGO.

Atmosfera a fost una extraordinară, plină de veselie și relaxare.

Atmosfera e așa cum ar trebui să fie, de veselie, relaxare. Cred în faptul că trebuie să depășești granițe, pentru a crea ceva cu totul nou.Cred ca asta o să facă și Andrei, spune Ovidiu Bute.


George Stoianu, administrator Yuva Beach, precizează că Vama s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, fiind vorba de o evoluție.

Vama nu mai este tărâmul rockerilor de foarte multă vreme. Vama s-a schimbat foarte mult în ultimii ani și toată zona asta de rock s-a estompat puțin. Eu zic că deja sunt alte trenduri aici. Din punctul nostru de vedere este o evoluție. Cred că totuși de niște ani se fac niște concerte destul de frumoase aici. Vorbesc despre concert și de Andrei care cântă în seara aceasta. Vama Veche nu însemnă rock neapărat. Andrei cu siguranță o să ridice sala în picioare, spune George Stoianu.

Angajații noștri au fost mândri să poarte hainele de la Mango. În Vamă clienții nu erau obișnuiți cu treaba assta pentru că aici în zona asta de libertate până și noi, proprietarii de baruri, i-am lăsat pe angajați să poarte ce vor, să se simtă și ei liberi în bar. Cred cumva că este cazul să evouăm un pic și să arătăm că suntem niște branduri și să arătăm că putem fi împreună, a mai precizat George Stoianu.Surpriza serii a fost concertul renumitului violoncelist Andrei Cavassi, care a cântat pe cele mai cunoscute scene ale lumii, de la Filarmonica din Berlin, până la Teatrul Colon din Buenos Aires sau Tokio.

„ După părerea mea este o metaforă, Andrei. Eu sunt tare mândră că s-a întors și îmi doresc tare mult să îl convingem noi românii să rămână. Mi se pare extrem de valoros și fără doar și poate este cel mai potrivit pentru ce îmi doresc eu să transmit cu evenimentul acesta. E o poezie cu totul el. Îmi doresc să aduc cât mai mulți ca el“, precizează Irina Ivan.


Artistul a început concertul cu un cover după trupa rock Aerosmith.
 

Eu sunt de mic fan de muzică rock, mai ales anii 80-90 și cumva o aveam în sânge. Este una din piesele mele preferate, precizează Cavassi.


Spre surprinderea invitaților, acesta a continuat cu un cover al melodiei „ De ce mă minți“ a lui Liviu Guță.

Andrei Cavassi provine dintr-un lung șir de muzicieni clasici, marcând a patra generație de artiști din familia sa și spune că dorește să transmită mai departe pasiunea pentru muzică.
 

Ca să transmit mai departe îmi trebuie mai întâi un moștenitor. Nu am așa ceva, dar mi-aș dori să transmit măcar unor elevi până să am copii, a precizat el.


După mulți ani petrecuți în străinătate, artistul s-a întors la origini.

A fost o întâmplare că m-am întors în România. Eu stau în Japonia de mai mulți ani și am venit aici pentru o filmare. Sunt fericit să fiu aici și să cânt pentru români. Momentan am gânduri de a face muzică aici în România, spune el.


Cavassi a vorbit și despre legătura sa cu Vila Șuțu din Constanța, unde a filmat și un videoclip.

Vila Șuțu a fost parte din familia mea o lungă perioadă de timp, apoi am pierdut-o și ulterior s-a recuperat. Am filmat acolo clipul de la Crying, precizează artistul.


Încă din copilărie, Andrei Cavassi venea pe litoralul românesc.

Marea pentru mine înseamnă în primul rând libertate și posibilitatea unor lucruri fantastice. Plaja și marea sunt o inspirație pentru muzică. Am venit aici împreună cu Irina pentru a împărtăși aceste emoții.


Andrei Cavassi a vorbit și despre difența dintre Japonia și România.
 

Diferența este că aici lucrurile se întâmplă mai repede și mai haotic, iar acolo sunt mai organizate din timp și un pic mai clare, dar mă adaptez oriunde, a precizat el.


Artistul a spus că este foarte fericit să ia parte la evenimentul Mango. După ce a cântat câteva piese, s-a distrat alături de organizatori și invitați în cadrul petrecerii de la malul mării.

Mai multe imagini în galeria foto.Sursa foto: ZIUA de Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii