Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment impresionant organizat cu ocazia lansării numărului 11 al Revistei Tomis

ro

18 Sep, 2023 12:52 906 Marime text
Foto: Revista TomisLansarea numărului 11 din noua ediție a Revistei Tomis a avut loc vineri, 15 septembrie, la Muzeul de sculptură „Ion Jalea”. Lansarea a fost organizată în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanța și Muzeul de Artă Constanța.

Potrivit reprezentanților Revistei Tomis, actorii Teatrului de Stat Constanța Marian Adochiței, Ecaterina Lupu, Georgiana Mazilescu și Dan Cojocaru au recitat poeme care au fost publicate în revistă, scrise de Iulia Pană, Vasile Baghiu, Romulus Bucur, Daniela Luca, Gelu Diaconu, Ruxandra Cesereanu, Ligia Keșișian, Alexandru Vakulovski, Anca Hirschpek, Radu Nițescu, Lorena Stuparu, Marius Pârlogea, Sorina Rîndașu. Florin Dumitrescu, Ștefania Mihalache, Ilinca Bernea, Iulia Iordan, Radu Andriescu, Toni Chira și Cornelius Drăgan.

Compozitorul Adrian Mihai, care susține lunar rubrica Melo a revistei, a interpretat câteva compoziții proprii, la duduk - un instrument armenesc.

Seara a continuat cu o polemică pe tema „Trădarea intelectualilor” – pornind de la discuțiile stârnite la decesul omului de știință, totodată turnător la Securitate, Constantin Bălăceanu-Stolnici. Dezbaterea i-a avut ca protagoniști pe redactorul-șef adjunct al Revistei Tomis, poetul Claudiu Komartin – autor al unui editorial pe acest subiect în revista Tomis, și pe Mona Momescu, scriitoare și lector universitar la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius”, și a fost moderată de Bogdan Papacostea, redactorul-șef al Revistei Tomis.

Epilogul a fost susținut de somelierul Menan Sevghin, care a realizat o pledoarie convingătoare pentru vinurile dobrogene.

Revistele pot fi cumpărate de la Muzeul de Artă, Prăvălia cu cărți și din rețelele de difuzare a presei Cuget liber și Tutun și ziare. Acest număr al revistei Tomis, precum și următorul sunt cofinanțate de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SIMONA 18 Sep, 2023 13:23 Am descoperit aceasta revista la tutun si ziare. Consider ca este o revista foarte buna care ar trebui promovata mai mult.