Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment cultural structurat în două părți, la MINAC. Iată despre ce e vorba

ro

06 Oct, 2021 16:43 2607 Marime text

 
  • Centrul Național de informare și promovare a patrimoniului cultural pornește un eveniment structurat în două părți la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Scopul acestui eveniment este de a aduce în prim plan tema patrimoniului construit.
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța găzduiește mâine, 7 octombrie, în intervalul 14:00 – 16:00 evenimentul creat de Centrul Național de informare și promovare a patrimoniului cultural. În prima parte a întâlnirii, între orele 14:00 -15:00, va fi dezvăluită aplicația web și ghidul omonim Salva-Monument, o inițiativă a Fundației Pro Patrimonio, partener al Institutului Național al Patrimoniului în proiectul In-Herit-Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural.

„Vom trece în revistă primele produse și instrumente de informare destinate publicului larg ale Centrului, iar apoi vom explora patrimoniul construit al Constanței, așa cum a fost acesta documentat de echipa proiectului Constanța Multietnică, inclusiv prin intermediul unui nou produs editorial.

Salva-Monument este un instrument online, în continuă actualizare, ce oferă orientare și acces la informația relevantă persoanelor, organizațiilor și comunităților din țară interesate de reabilitarea/ restaurarea unor clădiri istorice sau monumente arhitecturale din zone urbane și rurale.     

În partea a doua (re)descoperim Constanța Multietnică așa cum este ea povestită și promovată în urma unui proiect-cercetare derulat de Institutul Național al Patrimoniului. Ne bucurăm să oferim constănțenilor, în premieră, cel mai recent produs al proiectului: o carte online care sumarizează rezultatele proiectului de valorificare şi promovare a obiectivelor arhitecturale aparținând variatelor comunităţi etnice prezente în oraşul Constanţa.

Proiectul Promovare şi valorificare turistică a patrimoniului multicultural din Constanţa (zona peninsulară) s-a concentrat pe obiective de arhitectură parținând comunităților prezente în oraș, cu precădere în zona Peninsulei, de la mijlocul secolului al XIX-lea, până la declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial.“, transmit organizatorii.

Mai multe informații despre eveniment:

Evenimentul este unul hibrid: ne întâlnim la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Aula „Adrian Rădulescu“ (Piața Ovidiu nr. 12, Constanța), în limita locurilor disponibile, și online – înregistrare în sesiunea de Zoom webinar. Vă puteți înscrie pentru a participa la conferință la adresa de mail informare@patrimoniu.ro până la data de 7 octombrie, ora 10:00.
 
Citește și:

LIVE-TEXT: Expoziția „Arheologie și politică- cele două narațiuni referitoare la monumentul Tropaeum Traiani între Adamclisi și Heidelberg“ se desfășoară la MINAC (galerie foto+video)
 
LIVE-TEXT: Evenimentul „Biblioteca vie“, organizat la Biblioteca Județeană Constanța (galerie foto)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii