Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:44 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doar 70 de locuri disponibile la fiecare din spectacolele „Meciul de comedie” și „Gaițele”, pe scena Teatrului de Stat

ro

08 Oct, 2020 00:00 2468 Marime text

Încă ne bucurăm de spectacolele artiștilor constănțeni... Încă ne bucurăm de timp liber de calitate petrecut în sălile de spectacol din Constanța.
Dar pentru că respectarea distanţării impuse cu scopul de a preveni contaminarea a redus drastic numărul de locuri disponibile la o reprezentație (70 locuri), vă îndemnăm să vă procurați cât mai repede bilete la spectacolele din acest week-end ale Teatrului de Stat Constanța.


Conform programului pus la dispoziție, sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 19:00, este programat „Meciul de comedie”, un spectacol interactiv de improvizație, de pregătirea improvizatorilor ocupându-se actorul și regizorul Dragoș Muscalu, iar scenografia fiind semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu.


Spectacolul de improvizație are ca principală caracteristică lipsa oricărui scenariu și chiar și a regiei. Totul, text, mișcare scenică, lumini, muzică se creează pe loc, în fața spectatorilor. Formatul este unul competițional, actorii fiind împărțiți în două echipe care se înfruntă într-o serie de probe, iar spectatorii au un rol foarte important, ei stabilind și temele de improvizație precum și echipa câștigătoare a fiecărei probe.


Actorii-improvizatori care se vor întrece în acest spectacol sunt Florin Aioane, Remus Archip, Andrei Bibire, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Vlad Lință, Ecaterina Lupu, Cătălina Mihai, Ștefan Mihai, Mirela Pană, Florina Stănculeț iar muzica ce va acompania „competiția” va fi improvizată de tânărul și talentatul Mădălin Nicolae Mușat, absolvent al Colegiului Național de Arte „Regina Maria”.


Duminică, 11 octombrie, de la ora 19:00, revin pe scenă „Gaiţele” lui Al. Kiriţescu, un spectacol care face săli pline de peste opt ani, în regia lui Lucian Iancu, cu Dana Dumitrescu în rolul principal.


O familie temperamentală, în care scandalurile sunt un mod foarte firesc şi plăcut de a-şi petrece timpul, ca şi contemplarea cortegiilor funerare care trec pe stradă. Tragediile ce se întâmplă în propria casă sunt privite cu aceeaşi nonşalanţă şi cu aceeaşi superficialitate, ba sunt chiar provocate, cu un fel de voluptate a răului.


Dana Dumitrescu, Maria Lupu şi Cristina Oprean alcătuiesc trio-ul babelor cartofoare, iar Andu Axente, Lana Moscaliuc şi Luiza Martinescu – triunghiul conjugal din care germinează tragedia. Adrian Dumitrescu şi Remus Archip joacă rolurile celor doi fraţi aflaţi în competiţie pentru întâietate, Laura Iordan Adrian, pe al nevestei al cărei vis este să ajungă la Paris, iar Mirela Pană şi Liliana Cazan fac deliciul spectatorilor cu nesfârşitele certuri casnice între „Fraila”(Fraulein) cu accent nemţesc şi Zamfira cu accent oltenesc.
Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu, iar coregrafia, de Raimonda Potlog.


Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța - Bulevardul Ferdinand Nr. 11


Citește și:

Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” Agenda de spectacole a lunii octombrie


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii