Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii, invitaţi la teatru! Spectacolul „Gâlcevile din Chioggia”, la şase ani de la premiera de la Constanţa

ro

21 Feb, 2017 12:05 1765 Marime text
310 ani de la naşterea dramaturgului şi libretistului Carlo Goldoni se împlinesc sâmbătă, 25 februarie, iar piesa programată de Teatrul de Stat Constanţa (TSC) pentru această zi (la ora 19) este GÂLCEVILE DIN CHIOGGIA, de Carlo Goldoni. Printr-o coincidenţă semnificativă, tot sâmbătă se împlinesc şase ani de la premiera la Constanţa a acestei comedii spumoase care umple încă sala teatrului la fiecare reprezentaţie. În 2012 montarea, ce poartă semnătura regizorală a Danei Dumitrescu, a fost nominalizată la secţiunea Cel mai bun spectacol a Festivalului Naţional de Comedie de la Galaţi.
 
Din distribuţie fac parte Andu Axente, Laura Iordan / Clara Ghiuvelechian, Turchian Nasurla / Ana-Maria Ştefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiţei, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeţ / Georgiana Rusu, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip, Mirela Pană / Cristina Oprean. Coregrafia îi aparţine Stelei Cocârlea, scenografia, Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica, lui Adrian Alexandru.
 
Dar weekend-ul teatral începe vineri, 24 februarie, de la ora 19, cu faimoasa comedie „DESCULŢ ÎN PARC” a dramaturgului american Neil Simon care anul acesta va împlini 90 de ani. Este piesa devenită celebră prin ecranizarea din 1967, cu Robert Redford, Jane Fonda şi Charles Boyer.
 
Pe scena constănţeană Liviu Manolache este regizorul, dar şi interpretul unuia dintre rolurile principale. Alături de el îi veţi putea aplauda pe Nina Udrescu, Florina Stănculeţ, Tani Ştefu şi Gelu Ciobanu.
 
Seara de duminică, 26 februarie, va aparţine „URSULUI” de A.P.Cehov, spectacol de Felix Alexa, unul dintre cei mai talentaţi regizori ai Naţionalului bucureştean. Carmencita Brojboiu semnează scenografia, foarte ingenioasă. Este o farsă într-un act, cu Marius Bodochi şi Dana Dumitrescu în rolurile principale şi Marian Adochiţei în rolul secundar.
Spectatorii vor avea prilejul de a empatiza cu un bărbat şi o femeie care, din motive asemănătoare, hotărăsc să trăiască singuri, dar se întâlnesc şi se îndrăgostesc în cel mai ilogic, dar omenesc fel. Spectacolul începe la ora 19.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii