Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:41 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul de fotografie „Les métiers de la mer“ şi-a desemnat câştigătorii (galerie foto)

ro

15 Aug, 2015 00:00 1057 Marime text
Hotelul Ibis din Constanţa a găzduit, ieri, vernisajul expoziţiei internaţionale de fotografie „Meseriile mării“ („Les métiers de la mer“). Fotografiile au fost realizate în cadrul concursului lansat cu trei luni în urmă de instituţia promotoare a francofoniei de la malul mării, în parteneriat cu CMA Ships Romania şi cu Hotelul Ibis din Constanţa.
 
Alianţa Franceză Constanţa a propus și anul acesta o competiţie adresată pasionaţilor de fotografie, eveniment aflat la cea de-a doua ediţie. Tema concursului a fost în acord cu specificul locului, fiecare fotografie surprinzând legătura omului cu marea sau influenţa acestuia asupra mării, în exercitarea profesiilor specifice domeniului maritim. Obiectivele proiectului au fost promovarea imaginii Mării Negre din perspectivă profesională, împărtăşirea experienţei profesionale a celor care lucrează în mediul maritim, precum şi cultivarea spiritului de apartenenţă la spaţiul geografic al Mării Negre. Evenimentul dorește să aducă un omagiu celor care muncesc şi trăiesc în apropierea mării. Juriul, format din specialişti şi artişti consacraţi din domeniu, a apreciat lucrările în funcţie de criterii de evaluare precum adaptarea la tematica propusă, creativitatea, originalitatea şi, desigur, calitatea tehnică a fotografiei.
 
„Ca urmare a deliberării juriului, au fost desemnaţi câştigători: Adrian Siea - locul I, Adrian Mergiani - locul II, Adrian Vîlcu - locul III. De asemenea, au fost acordate patru menţiuni următorilor participanţi la concurs: Monica Antonaru, Adrian Siea, Maximiliana Ţacu şi Andrei Baraitaru“, a declarat Ileana Meheleanu, preşedintele Alianţei Franceze Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii