Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comedie italiană și... confesiuni românești, în acest weekend, pe scena Teatrului de Stat Constanța (video)

ro

04 Nov, 2017 15:32 2939 Marime text
În acest weekend, Teatrul de Stat Constanța (TSC) vă invită în sala de spectacole pentru a urmări o comedie italiană, „Gâlcevile din Chioggia“, de Carlo Goldoni și un spectacol-spovedanie, „Jurnal de România. Constanța“.

Sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 19.00, TSC propune „Gâlcevile din Chioggia“, un spectacol dinamic, reconfortant, plin de culoare, tocmai bun pentru a destinde spiritele după o săptămână de lucru. Din distribuţia spectacolului, pus în scenă de Dana Dumitrescu, fac parte actorii: Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Turchian Nasurla / Ana-Maria Ştefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiţei, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeţ / Georgiana Rusu, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip și Mirela Pană / Cristina Oprean. Coregrafia spectacolului este realizată de Stela Cocârlea, scenografia este creația Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica îi aparține lui Adrian Alexandru.

Duminică, 5 noiembrie, de la ora 19.00, șase actrițe de la Teatrul de Stat Constanța -  Mirela Pană, Turchian Guzin Nasurla, Alina Manțu, Laura Iordan Adrian, Florina Stănculeț și Lana Moscaliuc  -, la îndemnul regizoral al tinerei Carmen Lidia Vidu, vor păși pe scena TSC, pentru a se spovedi în fața publicului, pentru a-și rememora viața, copilăria, tinerețea, viața, pentru a vorbi despre Constanța lor, dragă, atinsă de „boală“, de nepăsare, împânzită de turiști în șlapi vara, lăsată de izbeliște în timpul anului.

Prin exerciții de sinceritate, cele șase actrițe ne invită, după cum scriam și la premiera din martie 2017,  „să se le pătrundem în suflet, să ne aruncăm o privire în albumul de familie cu fotografii alb-negru, din care zâmbesc sau privesc grav mame, tați, surori și fetițele care au fost odinioară, cu codițe, în uniforme pepit, așezate cuminți în bănci. Ne invită să aruncăm o privire și în albumele actuale, cu poze color, în care apar îmbrățișându-și pruncii“. Cele două spectacole ale proiectului „Jurnal de România“, cel de la Constanța și cel de la Sfântu Gheorghe vor fi prezentate la Schauspielhaus Wien pe data de 15 noiembrie.

Spotul de promovare a spectacolului poate fi vizionat în filmuleţul de mai jos:  Scenografia şi costumele sunt realizate Lăcrămioara Dumitraşcu, Cristiana Drăgan s-a ocupat de coregrafie, iar montajul video şi fotografia sunt realizate de Cristina Baciu.

 


Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

„Jurnal de România. Constanța“. Spovedanie cu public (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii