Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:54 23 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine s-a calificat în finala Eurovision România după semifinala de aseară de la Salina Turda

ro

12 Feb, 2018 06:17 2256 Marime text
Televiziunea Română a realizat, cu show-ul de aseară, o premieră în istoria concursului internaţional Eurovision: semifinala a avut loc la o adâncime de 90 de metri.
 
Claudia Andas a primit 56 de puncte, pentru piesa "The One", iar Tiri, cu "Deşert de sentimente", şi Feli, cu "Bună de iubit", au obţinut câte 43 de puncte.
 
Competiţia a fost transmisă live la TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR Moldova şi pe TVR+.
  
Artiştii au urcat pe scena amplasată în mina Rudolf, într-un decor natural grandios de 42 de metri înălţime, 50 de metri lăţime şi 80 de metri lungime.
 
Pentru organizatori, instalarea a peste 20 de tone de echipamente în subteran a presupus un efort logistic uriaş. Mai mult de 13 km de cabluri electrice, fibră optică, triax şi de comunicaţii au fost desfăşuraţi pe un traseu de aproximativ 500 de metri, potrivit televiziunii publice.
 
Finaliştii au fost aleşi în urma deliberărilor juriului format din Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă.
 
Show-ul a fost prezentat de Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu, iar Elena Gheorghe şi Ad Libitum Voices au susţinut recitalurile semifinalei Eurovision România din Salina Turda.
 
Finala Eurovision România va avea loc pe 25 februarie, la Bucureşti.

 
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
 
Ediţia de anul acesta a Eurovision va avea loc la Lisabona, cu semifinalele programate pe 8 şi 10 mai şi finala, pe 12 mai. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii