Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când sunt programate primele reprezentanții ale spectacolului „Trilogia belgrădeană”, coproducție a Facultății de Arte din cadrul UOC

ro

10 Apr, 2023 16:01 1053 Marime text
Spectacolul „Trilogia belgrădeană” este o coproducție a Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, prin Centrul de Cercetare științifică și creație artistică „Euxin”, și a Teatrului de Stat Constanța, primele două reprezentații fiind programate marți, 11 aprilie și miercuri, 12 aprilie, începând cu ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

„Trilogia belgrădeană” este un spectacol de licență al tinerilor studenți actori, proiect coordonat de regizorul Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, care este, totodată, asistent universitar la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța. Spectacolul se înscrie în programul Teatrului de Stat Constanța „Debut la TSC”., transmite Teatrul de Stat Constanța. 

Distribuția este compusă din: Lucian Prasti, Octavian Mateiciuc, Sorina Toma, Georgiana Oancea, Roberto Savu, Alexandru Babă, Romulus Samfiroiu, Gabriel Roșu - Studenți în anul al treilea la Actorie în cadrul Facultății de Arte de la Universitatea Ovidius, clasa Daniela Vitcu și Erwin Șimșensohn, actrița Denisa Todireanu și Theodor Șoptelea, actor al Teatrului de Stat Constanța. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, artist plastic la Teatrul de Stat Constanța, lighting design-ul de Alexandru Bibere, iar sound design-ul, de Alexandru Popa și Eduard Lupu.

„Trilogia belgrădeană” de Biljana Srbljanović este o piesă în trei acte, ce explorează viața emigranților din fosta Iugoslavia, care ajung, din cauza războiului fratricid ce a macinat propria țară și a situației economice dezastruoase, în toate părțile lumii. Oamenii sunt forțați să-și părăsească țara și să-și croiască un alt drum în viață, ceea ce ne aduce aminte de actualitatea războiului de la granițele României. A fi emigrant presupune, în primul rând, o luptă continuă cu tine însuți, după care o luptă pentru a reclădi un trai decent din punct de vedere social și financiar. Cei mai mulți emigranți se confruntă cu stări emoționale negative - anxietate, frică, neliniște, dor de casă, panică și depresie., mai transmite sursa citată. 

Prin această trilogie, din păcate atât de actuală astăzi, Biljana Srbljanović explorează modul în care războiul și politica au influențat viețile oamenilor de rând din Serbia anilor ’90, și cum aceștia încearcă să supraviețuiască plecând dintr-o societate instabilă și în continuă schimbare, în speranța găsirii unui nou drum.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii