Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:38 09 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atelier de pictură și desen pe globuri la Muzeul de Artă Constanța

ro

24 Nov, 2022 11:06 806 Marime text
atelierul de creație artistică, foto: Pexels
 
Muzeul de Artă Constanţa organizează vineri, 25 noiembrie 2022, începând cu ora 10.00, atelierul de creație artistică intitulat „Lumină și culoare – pictură și desen pe globuri”. Acțiunea face parte din proiectul „Lumea magică a formelor și culorilor”, pe care Muzeul de Artă Constanța îl implementează, în perioada noiembrie – decembrie 2022, în parteneriat cu Grădinița „Căsuța din Pădure” și Palatul Copiilor din Constanța. Proiectul include o serie de ateliere de creație artistică, care se vor desfășura în lunile noiembrie și decembrie 2022, la Muzeul de Artă Constanța.

„Lumină și culoare – pictură și desen pe globuri” este prima activitate din proiect și se va realiza cu preșcolari de la Grădinița „Căsuța din Pădure” din Constanța. În cadrul acestei activități copiii vor primi bile din polistiren, pe care le vor decora folosind acuarele și creioane colorate. Fiecare participant la activitate va avea posibilitatea să se exprime liber și creativ. Bilele din polistiren decorate rezultate vor fi utilizate pentru împodobirea bradului de Crăciun al Muzeului de Artă Constanța., transmit reprezentanții Muzeului de Artă Constanţa. 

Obiectivul principal al activităţii este acela de a dezvolta abilități și atitudini estetice încă de la vârste fragede, care să contribuie la modelarea personalității copiilor în vederea înţelegerii adecvate a ideii de frumos şi a creării frumosului în viaţa de zi cu zi. Activitatea va contribui la dezvoltarea gustului pentru frumos, a exprimării armonioase și echilibrate a emoțiilor, la dezvoltarea spiritului de apartenență la grup și a relațiilor armonioase cu membrii grupului.

La activitate vor participa copiii din Grupa Veverițelor (grupă mijlocie), de la „Grădinița Căsuța din Pădure”. Grupul de lucru va fi coordonat de doamnele educatoare Stan Camelia și Vlad Carmen și de educatorul muzeal de la Muzeul de Artă Constanța, doamna Cristina Gelan-Olaru., mai transmite sursa citată. 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii