Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artiștii constănțeni se întorc pe scenă. La Teatrul „Oleg Danovski”, chiar din această seară

ro

05 Feb, 2021 00:00 4125 Marime text

După o perioadă mult prea lungă pentru artiștii constănțeni de când nu au mai activat fizic în fața spectatorilor ori au activat parțial în mediul online, teatrele constănțene se redeschid pentru publicul spectator, întrucât incidența evidențiată în rapoartele DSP Constanța indică faptul că în municipiul Constanța sunt mai puțin de 3 cazuri de infectare cu COVID-19 calculate la mia de locuitori.


Începând cu acest week-end, autoritățile au decis accesul publicului în sălile de spectacol în limita a 30% din locuri, cu păstrarea tuturor măsurilor de sănătate publică și condițiilor de siguranță sanitară în contextul pandemiei de Covid-19.
 

Capodopere ale muzicii universale”

Primul spectacol programat pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” va fi chiar în această seară, de la ora 19. Este vorba despre concertul „Capodopere ale muzicii universale”, structurat în două părți. În partea I, soliști vor fi Marcel Dășanu/clarinet, Vitalie Postolache/flaut, Benoni Bolea/fagot, Veaceslav Ghilescu/trompetă, Sorin Mustățea/trompetă, Nicolae Gribinic/corn, Ioan Dorin/trombon, Iurie Postolache/tubă, Cristina Tegzeșiu/oboi, Natalia Gribinic/pian, care vor interpreta lucrări din creația compozitorilor W.A. Mozart, L. van Beethoven, R. Wagner, F. Poulenc
În partea a II-a, orchestra de coarde și ansamblul de percuție vor oferi Bizet – Scedrin – Suita „Carmen”. Pregătirea Ansamblului de percuție Dan Simion. Conducerea muzicală Sebastian Tegzeșiu.
 

O sole mio”

Sâmbătă, 6 februarie, tot de la ora 19, melomanii sunt invitați la cunoscutul divertisment muzical conceput de Gabriela Dobre, intitulat „O Sole Mio”. Soliști: Stela Sîrbu, Smaranda Drăghici, Mihaela Ionescu, Silvia Simionescu, Veronica Răceală, Raluca Dărăban, Lucia Mihalache, Gabriela Dobre, Răzvan Săraru, Doru Iftene, Mădălin Băldău, Bogdan Ocheșel, Laurențiu Severin.


Gală de balet

După o absență nemeritat de lungă din fața publicului constănțean, balerinii revin pe scena Teatrului „Oleg Danovski” cu o Gală de balet, ai cărei soliști vor fi: Irina Mihaiu, Adrian Mihaiu, Mizuki Kubota, Mayu Takahashi, Bogdan Bîrsănescu, Ryan Brown, Cătălina Iliescu, Mayura Takase, Iguacel Sanchez, Andrada Ion, Megumi Higuchi, Irene Tomassetti, Diana Porfireanu, Natalia Cîmpeanu, Ella Slingsby, Daia Kashiwaba, Keito Shimomura, Mihai Pâslaru, Reita Miyashita, Keita Kamijo, David Wall, Mattia Longhitano.
Regulament și info spectatori în contextul COVID-19 disponibil pe www.tnobconstanta.ro/bilete.
Programul agenției de bilete: vineri 11:00-17:00 și sâmbătă - duminică 17:45 - 18:45 (închis în zilele fără spectacol)

Primele spectacole live din 2021 la Teatrul de Stat Constanța: „Desculț în parc” și „Memoria apei"

Teatrul de Stat Constanţa reia spectacolele live și își așteaptă publicul cu două spectacole pentru întreaga familie – „Desculț în parc” (sâmbătă) și Memoria apei (duminică).

Numărul maxim de spectatori la un spectacol este de 70, așadar vă recomandăm să vă procurați biletele cât mai repede. Conducerea asigură spectatorii că în Teatrul de Stat Constanța sunt aplicate toate măsurile de protecție – nebulizarea spațiilor și distanțarea atât în timpul accesului și ieșirii, cât și în timpul reprezentațiilor.



Sâmbătă, 6 februarie, de la ora 19:00, aveți ocazia să îi întâlniți pe Paul și Corrie Bratter, celebrul cuplu de tineri căsătoriți pe care Robert Redford și Jane Fonda l-au făcut celebru în ecranizarea din 1967 a piesei lui Neil Simon, „DESCULȚ ÎN PARC”.
În versiunea constănțeană, cei doi sunt întruchipați de actorii Tani Ștefu și Florina Stănculeț. Povestea lor de dragoste este acompaniată de o alta, ai cărei protagoniști sunt Nina Udrescu și Liviu Manolache, cel din urmă semnând și regia.
Cei aflați la începutul căsniciei vor rezona cu dificultățile pe care tinerii le întâmpină, iar cei care au renunțat la dragoste vor vedea că întâlnirile fericite pot apărea chiar și în a doua jumătate a vieții și pot răscoli sentimente uitate.

Duminică, 7 februarie, de la ora 19:00, sunteți așteptați la spectacolul „Memoria apei” de Shelagh Stephenson, în traducerea și regia lui Vladimir Anton,
Este o tragicomedie în care trei surori se reîntâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, rememorând întâmplări din copilărie, reînviind rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.
Fiecare dintre surori se află în câte o relație și fiecare relație este într-un moment de criză. Conflictele sunt alimentate de alcool și marijuana, astfel ieșind la iveală frustrări și adevăruri pe jumătate conștientizate sau blocate cu bună-știință.
Din distribuție fac parte Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente.
Scenografia este semnată de Maria Miu, iar lighting design-ul, de Lucian Moga.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța - Bulevardul Ferdinand Nr. 11.


Citește și:

Luați loc în fotoliul de acasă! E premieră la Teatrul de Stat – spectacol-lectură „Copilul acesta”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii