Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Analele Dobrogei”, la primul volum din seria a treia. Lansare la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa

ro

29 Jan, 2020 00:00 3061 Marime text

În sala „Vasile Canarache“ a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa va avea loc miercuri, 29 ianuarie 2020, începând cu ora 14.00, lansarea primului volum din seria a treia a „Analelor Dobrogei”, tipărit la editura constănţeană ExPonto.


După un hiatus de şapte ani, prezentul volum reia şirul întrerupt al apariţiilor periodice, acoperind o paletă largă de subiecte legate de evoluţia spaţiului dobrogean, cu cercetări asupra istoriei Dobrogei de la integrarea ei în Vechiul Regat şi până în perioadă comunistă. Studiile sunt dedicate unor personalităţi născute în Dobrogea sau legate de acest spaţiu, unor monumente constănţene, precum şi unor teme de istorie militară sau geopolitică.


Aducând în atenţia specialiştilor şi a publicului larg o serie de mărturii de epocă, documente, imagini de arhivă, numărul 1 din seria a treia a „Analelor Dobrogei” se doreşte a fi un preambul al numărului festiv pe care Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa îl are în pregătire, pentru a marca o sută de ani de la apariţia revistei.


Volumul va fi prezentat de Colegiul de redacţie al revistei, din care fac parte dr. Sorin Marcel Colesniuc, dr. Lavinia Dumitraşcu, dr. Delia Roxana Cornea, dr. Corina Mihaela Apostoleanu, dr. Florin Anghel şi dr. Constantin Cheramidoglu.


Sursa foto: Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa


Citeşte şi:


Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa organizează simpozionul 24 ianuarie 1859 – „Mica Unire”

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, despre lucrările de construcţie din zona peninsulară

 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii