Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academicianul Bogdan C. Simionescu, ales președinte al Societății de Chimie din România. Date din CV (document)

ro

13 Jul, 2021 08:49 3340 Marime text

  • Societatea de Chimie din România a luat naştere ȋn anul 1919, când un grup de chimişti români entuziaşti se ȋntruneau la Bucureşti pentru a fonda o societate ştiinţifică, profesională.
Academicianul Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române, a fost ales vineri, 9 iulie 2021, președinte al Societății de Chimie din România.

Societatea de Chimie din România a luat naştere ȋn anul 1919, când un grup de chimişti români entuziaşti se ȋntruneau la Bucureşti pentru a fonda o societate ştiinţifică, profesională.

Pe de altă parte, la Iaşi fusese ȋnfiinţată de către un eminent chimist, savantul Petru Poni, "Societatea de Ştiinţe", ȋncă de la ȋnceputul secolului XX. Percepând avantajele oferite de faptul că noua societate avea să conţină ȋn mod explicit cuvântul "chimie" ȋn denumirea sa, profesorul Petru Poni a aderat la Societatea de Chimie din România devenind Preşedinte de Onoare al acesteia. Buna reputaţie de care se bucură chimia şi Societatea de Chimie din România reiese şi din extraordinara serie de membri de onoare pe care aceasta i-a avut de la ȋnfiinţare până astăzi: Berthelot, Kekule, Mendeleev, Friedel, Grignard, Sabatier, von Bayer, Emil Fischer, A.W. von Hofmann, Cannizzaro etc.

Date personale

Academicianul Bogdan C. Simionescu este inginer chimist, doctor în ştiinţe chimice

Acesta ocupa funcția de prrofesor la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi, cercetator ştiinţific I la Institutul de Chimie Macromoleculară “Petru Poni” al Academiei Române.

Este membru titular al Academiei Române din 2009 (corespondent - 2000)

În secțiunea Documente a materialului, puteți consulta cv-ul academicianului.

Sursa foto- text: acad.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii