Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 21 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„A douăsprezecea noapte”, de William Shakespeare, la Teatrul de Stat Constanța

ro

25 Feb, 2024 17:21 938 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Teatrul de Stat Constanța 
  • În seara zilei de 28 februarie, ora 19.00, Teatrul de Stat Constanța va pune în scenă premiera spectacolului „A douăsprezecea noapte”, de William Shakespeare, în regia lui Andrei Șerban.

Confuzia identitară, ce poate fi mai actual și, totodată, mai shakespearian? Aproape toate personajele din „A douăsprezecea noapte” își asumă o altă identitate, ceea ce dă naștere la confuzie, neînțelegeri și chiar iubire. Fiecare înșală și este înșelat la rândul său. Viola este prima care se deghizează în bărbat, își ia numele Cesario și, ca servitor al unui alt bărbat, Orsino, se îndrăgostește de el. Tot în haine de bărbat, ca emisar al lui Orsino, Viola se apropie de Olivia și devine ținta iubirii ei, formând, astfel, un ciudat triunghi afectiv, în care Viola îl iubește pe Orsino, Orsino o iubește pe Olivia, iar Olivia, pe Viola. Cât este iubire și cât este iluzie în aceste legături romantice?

Avanpremiere ale spectacolului sunt în 25, 26 și 27 februarie, iar premiera este programată în 28 și 29 februarie, de la ora 19:00.

Adaptarea piesei este realizată de Daniela Dima și Andrei Șerban.

Din distribuție fac parte:

Andrei Bibire, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea/ Vlad Lință, Iulian Enache, Mihaela Velicu, Liviu Manolache, Ecaterina Elena Lupu, Cătălin Ștefan Bucur, Marian Adochitei/ Emilian Oprea, Stefan Mihai, Alina Mantsu/ Georgiana Mazilescu, Florentin Roman.

Scenografia: Carmencita Brojboiu
Lighting design: Cristian Niculescu
Sound design: Alex Popa
 
 
 Citește și
La mulți ani, Liviu Manolache! Peste 40 de ani de când s-a pus în slujba Teatrului de Stat Constanța


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii