Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:30 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

53 la sută dintre constănţenii care au răspuns sondajului susţin că nu au participat sau nu le-au plăcut evenimentele estivale organizate de Primărie şi CJC

ro

11 Sep, 2017 00:00 2721 Marime text
Săptămâna trecută, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu tema „V-au plăcut spectacolele organizate de Primărie şi Consiliul Judeţean, pe bani publici, în acest sezon estival?“.
 
În urma centralizării electronice a voturilor, 46% dintre respondenţi s-au declarat plăcut impresionaţi de evenimentele culturale, 28% au susţinut că nu le-au plăcut proiectele derulate de administraţia locală şi cea judeţeană în acest sezon estival, iar 26% dintre cei care au răspuns acestui sondaj nu au participat la spectacole şi nu le pot evalua.
 
Vă reamintim că Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean s-au întrecut, în această vară, în finanţarea proiectelor culturale de interes public declarate câştigătoare şi susţinute din bani publici, potrivit Legii 350/2005. Milioanele de lei au zburat către tot felul de asociaţii şi ONG-uri responsabile cu asigurarea divertismentului şi culturalizării constănţenilor şi turiştilor care şi-au petrecut vacanţa pe litoral. „Hang Out - 1st edition“, „Art District 2017 - Festival Internaţional de Stradă, ediţia I“, „Learning Corner“, „Exilul lui Ovidius la Pontul Euxin“, „Sub semnul lui Ovidius“, „MAMAIA Fairytale 2017“ sunt doar câteva dintre evenimentele finanţate de Consiliul Judeţean şi Primăria Constanţa.
 
Iată şi câteva dintre comentariile celor care au participat la sondajul lansat de cotidianul nostru:
 
Gheorghe P.: „Primăria este agenţie de impresariat artistic?“
Maria Lili: „Da, e bine şi cu spectacolele, dar cred că prioritare ar fi curăţenia oraşului, locuri de joacă pentru copii, terminarea parcului din faţa Primăriei şi multe altele“.
Gabriel N.: „Curăţenia oraşului pe când?“
Ionica Ioana: „De paralizarea oraşului nu vorbeşte nimeni?“
Florin Cristian: „Şmecheria cu spectacolele pentru plebe a fost descoperită în antichitate. Dai prostimii circ şi poţi să-i exploatezi ori să-i furi, în continuare, cât vrei! De câţi bani s-au cheltuit cu «spectacolele», se putea pune temelia spitalului regional! Puteau să ceară mai mulţi bani pentru spitale şi mai puţini pentru «cultură» (mie hidoşeniile acelea nu mi s-au părut artă şi nici artificiile acelea cumplit de scumpe, dar de gustibus non est disputandum). Că doar tot ei aprobau!“
Gabriela D. : „Nu aveţi total dreptate. Ştiu ce vorbesc şi nu sunt părtinitoare, pentru ca fac parte dintre cei pe care, în trecut, Primăria i-a lăsat fără loc de muncă prin desfiinţarea instituţiilor de cultură“.
Alina Geanina: „Nu. Este un oraş infect!“
Claudiu A.: „O mizerie!“
Goni G.: „Mi-au plăcut şi concertul şi parada“.
Titi B.: „Bani aruncaţi degeaba...“
Ionica C: „De ce nu întrebaţi daca ne place cât de curat e oraşul? Arată jalnic. Primarul nu iese şi el din birou să se plimbe prin centru şi nu numai, să vadă şi el ţiganiada şi mizeria?“
Aurelia A. : „Cei care conduc Primăria nu fac decât să îşi bată joc de noi şi de banii publici, dar dacă nimeni nu comentează, ei îşi fac treaba“.
Comăniţă S.: „Nu!!! Fiasco!“
Sorin B.: „Nu, am rămas tot cu gunoiul, străzi distruse - piaţă pătată, dar şi cu banii luaţi!“
Stela C: „Bani aruncaţi, cu care s-ar construi locuri de joacă pentru copii sau chiar un teatru!“
Cetăţean: „Oraşul a înviat, felicitări organizatorilor!“
Gogo: „Se observă o schimbare de 360 de grade în Consiliul Judeţean, în bine, pentru cultură. Avem o şansă să devenim civilizaţi!“
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii