Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece pompieri din cadrul Detașamentului Cernavodă, confirmați cu Covid-19

ro

23 Apr, 2020 10:15 2360 Marime text
Zece pompieri din cadrul Detașamentului Cernavodă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost confirmați cu Covid-19, spun reprezentanții instituției. În prezent, aceștia sunt internați în spital, fiind asimptomatici.

Redăm în continuare informarea oficială:

„La nivelul detașamentului Cernavodă au fost confirmați 10 pompieri având Covid 19. Aceștia sunt internati in spital, iar din ultimele informații pe care le avem aceștia sunt asimptomatici.

În acest sens, facem precizarea că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toți contacții apropiați (conform definiției de caz).

Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, cu menținerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul instituției.

Menționăm că la nivelul tuturor subunităților ISU Dobrogea se realizează periodic decontaminarea acestora, au fost luate măsuri pentru dezinfecția și spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent.

Manifestăm o precupare deosebita pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce privește echiparea corespunzătoare a personalului și decontaminarea după fiecare intervenție, atât a personalului, cât și a tehnicii de intervenție“.

Amintim că un alt pompier al Detașamentului Cernavodă, sublocotenent post-mortem Viorel Dîmboi, și-a peirdut viața la data de 18 aprilie. Acesta fusese confirmat cu Covid-19.

Citește și:
Doliu la ISU Dobrogea:
Viorel Dimboi de la Detașamentul de Pompieri Cernavodă a decedat la doar 48 de ani

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii