Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:56 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică, transferați la spitale din Ungaria

ro

14 Oct, 2021 16:14 574 Marime text
  • Este vorba despre 10 pacienți, 8 dintre aceștia au fost internați în UPU din unități sanitare din București și  2 din Timișoara, 
  • Din cei 10 bolnavi, un număr de 5 vor ajunge în centrul universitar Szeged, iar ceilalți 5 în centrul universitar Debrecen.
Ministerul Sănătății anunță că în cursul zilei de astăzi, 14 octombrie 2021, a început transferul în Ungaria a primilor pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică.

Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre 10 pacienți, 8 dintre aceștia au fost internați în UPU din unități sanitare din București și  2 din Timișoara, aflați  în stare stabilă, care sunt transportabili și care necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă.

Din cei 10 bolnavi, un număr de 5 vor ajunge în centrul universitar Szeged, iar ceilalți 5 în centrul universitar Debrecen.

Transferul pacienților din zona de graniță se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienților din București se efectuează atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriană.  Pacienții vor fi monitorizați pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe.

De asemenea, personal din România a fost trimis în unitățile din cele două centre universitare pentru a asigura sprijinul necesar  acestor operațiuni. 

“Mulțumim vecinilor noștri pentru colaborare și sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care  trebuie să ne bucurăm. Și noi, la rândul nostru am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienți aflați în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged și Debrecen”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Reprezentanții Ministerului Sănătății reamintesc că, România a început săptămâna trecută discuțiile cu autoritățile din Ungaria în vederea transferării mai multor pacienți Covid grav în țara vecină pentru tratament

Ti-a placut articolul?

Comentarii