Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

VIDEO Prefectul Constanței, despre cazurile copiilor veniți din Vaslui la Costinești. O altă problemă iese la suprafață

ro

05 Aug, 2020 12:23 2492 Marime text
Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a oferit declarații cu privire la situația de la Costinești, unde 30 de tineri din Vaslui au venit pe litoral, o parte fiind suspecți.

Din datele furnizate de către autoritățiile din Vaslui, la ora actuală 17 tineri au fost deja aduși de pe litoral și internați la Bârlad, în spitalul suport COVID.

Pe lângă faptul că acești copii au venit la mare din lipsa de empatie a părinților, care știau că aceștia ar fi intrat în contact cu persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus, o altă problemă se ridică pe litoralul constănțean - turismul la cheie. Prefectul a punctat că și acum două săptămâni a fost făcut apel către constănțeni să nu încurajeze turismul la cheie, normele de siguranță ale turiștilor neputând fi conforme cu legislația în vigoare.

„DSP Constanța a fost informată despre acest eveniment. Este vorba de 30 de copii veniți din județul Vaslui în Costinești. În urma informațiilor primite, DSP s-a deplasat a Costinești. A început ancheta epidemiologică acolo. Unii dintre ei fiind cu simptome, iar o persoană fiind confirmată pozitivă.
 
Din punctul meu de vedere, reies două lucruri foarte importante: acela că județul Constanța este receptor de persoane caare vin posibil infectate cu COVID la mare. Aici, cred că datoria părinților care i-a lăsat pe acești copii să vină pe litoral să se distreze este una lipsită de responsabilitate. Părinții trebuia să își testeze copiii, să plece pe litoral în siguranță. Al doilea lucru, copiii se cazaseră în niște unități neomologate. Acum două săptămâni, am făcut un apel public pentru a nu se încuraja turismul la cheie”, a spus prefectul George Niculescu.






Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii