Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:56 22 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Varianta Tulpina Omicron, raportată în 57 de ţări. Se preconizează o creştere a numărului spitalizărilor

ro

08 Dec, 2021 14:12 623 Marime text


Varianta Omicron a fost raportată în 57 de ţări, cazurile de COVID-19 fiind în creştere în sudul Africii, inclusiv în Zimbabwe, iar numărul pacienţilor care necesită spitalizare este probabil să se mărească odată cu răspândirea acestei variante, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii.În raportul său epidemiologic săptămânal, OMS a indicat că este nevoie de mai multe date pentru evaluarea gravităţii bolii cauzate de varianta Omicron şi pentru a se afla dacă mutaţiile sale pot reduce protecţia oferită de imunitatea derivată din vaccin. 

„Chiar dacă severitatea este egală sau poate chiar mai redusă comparativ cu varianta Delta, este de aşteptat ca numărul spitalizărilor să crească dacă oamenii se infectează şi să existe un decalaj de timp între o creştere a incidenţei cazurilor şi o creştere a incidenţei deceselor'', potrivit OMS.
Pe 26 noiembrie, OMS a declarat varianta Omicron, care a fost detectată pentru prima dată în sudul Africii, drept ''variantă îngrijorătoare''. Este a cincea tulpină de SARS-CoV-2 care ajunge să fie descrisă astfel, scrie AGERPRES

Sursa foto: Pixabay.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii