Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Gheorghiță. Vor fi desfășurate acțiuni de informare online în cadrul ședințelor cu părinții (video)

ro

24 Aug, 2021 14:26 1143 Marime text
  • În perioada următore, începând cu luna septembrie, se vor desfășura acțiuni de informare online în cadrul ședințelor cu părinții, ce vor beneficia de sprijinul Ministerului Educației.
Valeriu Gheorghiță, a făcut declarații cu privire la campaniile de informare în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID.

„(...) acțiunea de vaccinare în unitățile de învățământ - preocuparea noastră de bază este aceea de a crește accesul la vaccinare al tuturor care vor să se vaccineze.

În mediul rurar, dar și în urban, principala logistică care asigură accesul la vaccinare este cu ajutorul echipelor mobile.

Ne dorim ca fiecarei unități de învățământ să îi fie alocată o echipă mobilă. Astfel, spre sfârșitul programului se identifică un spațiu unde se poate realiza acțiunea vaccinare”, menționează coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță.


Valeriu Gheorghiță reaminește că, pentru a se putea vaccina, minorii au nevoie de reprezentant legal, parinte sau tutore.

„Este important să promovăm imunizarea în rândul întregii familii”.

„Este principala modalitate prin care putem să limităm răspândirea virusului. Prevenția cea mai importantă este purtarea măștii de protecție și igiena mâinilor”, mai spune medicul.


Coordonatorul campaniei de vaccinare mai precizează că un aspect important este legat de partea de informare în ceea ce privește beneficiile și importanța vaccinării.

În perioada următore, începând cu luna septembrie, se vor desfășura acțiuni de informare online în cadrul ședințelor cu părinții, ce vor beneficia de sprijinul Ministerului Educației.

Specialiștii vor răspunde la întrebarile pe care le au părinții și cadrele didactice în legătură cu vaccinul.

De asemenea, vor fi înființate spații de vaccinare în campus pentru studenți.

Vlaeriu Ghoerghiță a mai spus că în 97% din mediul rural se vor desfășura campanii de vaccinare.




Sursă foto și video: Facebook.com / Guvernul României
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii