Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Gheorghiță „Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri în sezonul rece este cât se poate de clară”

ro

15 Jun, 2021 15:03 1127 Marime text
  • Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV.
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, avertizează că România s-ar putea confrunta cu un nou val, în care tulpina indiană (Delta) ar putea deveni dominantă.

„Este important ca într-o perioadă de circa o lună, o lună şi jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte. Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri în sezonul rece este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale SARS-CoV2 are toate caracteristicile să devină variantă dominantă și din acest punct de vedere este important să asigurăm accesul la vaccinare al tuturor oamenilor care își doresc să se vaccineze”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

 
Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai menționat că această variantă este cu 50% mai contagioasă decât tulpina inițială din Wuhan.

El a mai spus că vaccinurile sunt eficiente împotriva acestei variante, dacă schema de vaccinare este completă.

„Sunt judeţe la acest moment care au o rată bună de parcurgere a localităţilor cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare, sunt judeţe care au ajuns la 70 - 80% dintre localităţi cu echipe şi sunt alte judeţe care au circa 10 - 15% .


Tocmai de aceea este momentul să organizăm mult mai bine această activitate şi tot planul de acţiune va fi publicat inclusiv pe platformă şi va fi comunicată în mod oficial autorităţilor locale tocmai pentru a ştii care este acest calendar al activităţilor”, a precizat el.


Tot el a mai precizat că vor exista informer către autoritățile locale și primary pentru a colabora cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică, în vederea accesului la vaccinare.

„Este important ca toți oamenii să aibă acces la vaccinare. DSP sub coordonarea prefectului va stabili un calendar de activități pentru a putea organiza mai bine acțiunile de comunicare și infromare. Este important să anunțăm populația”, menționează Valeriu Gheorghiță. 

Sursă foto: Facebook.com / Guvernul României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii