Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:05 09 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Gheorghiţă Evoluția activităților de vaccinare anti-COVID-19 la nivel național

ro

09 Mar, 2021 16:52 932 Marime text
  • Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a prezentat evoluția activităților de vaccinare la nivel național.

Va fi deschisă posibilitatea de programare a persoanelor eligibile pentru etapa a treia, direct în platforma de vaccinare, pentru județele ale căror municipii au rata de incidență cumulată a cazurilor mai mare de la 4,5 la 1.000 de locuitori. În următoarele zile, în aceste municipii, vor fi deschise centre noi de vaccinare, unde va fi distribuit vaccinul produs de compania Oxford-AstraZeneca.

La nivel național, vor fi deschise încă 74 de noi cabinete de vaccinare, cu posibilitate de programare, începând de mâine, 10 martie, și demararea activităților de vaccinare propriu-zisă începând de luni, 15 martie. Aceste noi cabinete vor fi destinate persoanelor vulnerabile, persoanelor peste 65 de ani, persoanelor cunoscute cu boli cronice și persoanelor cu dizabilități.

Programarea pe listele de așteptare va deveni operațională din data de 15 martie. Pe lângă centrele active, funcționale la acest moment, se vor regăsi în platforma de programare și celelalte centre care sunt prevăzute pentru actuala campanie de vaccinare, care urmează a fi operaționalizate și deschise pe măsură ce noi vom avea dozele disponibile.

Fiecare persoană vaccinată cu cele două doze își va putea descărca adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.

S-a renunțat la limita de vârstă pentru vaccinul Oxford-AstraZeneca, astfel încât toate persoanele cu vârsta de peste 18 ani, în momentul de față, pot să se programeze la centrele de vaccinare în care este distribuit vaccinul produs de această companie.

Sursă foto: Facebook/ Guvernul României
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii