Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Gheorghiță Se continuă vaccinarea cu AstraZeneca pe teritoriul României

ro

08 Apr, 2021 16:38 1081 Marime text
  • Conferință de presă la Palatul Victoriasusținută de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV.

În urma ședinței de lucru de astăzi, s-au stabilit următoarele:
  • Se continuă vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă
  • Persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca vor continua cu a doua doză din același vaccin.
  • Persoane care au dezvoltat evenimente trombotice după prima doză cu serul AstraZeneca, au contraindicații pentru a doua doză 
  • În urma investigațiilor medicale se va decide dacă va fi continuată schema cu alt tip de vaccin. 

Reprezentanți ai Agenției Europene a Medicamentului au declarat că nu s-au identificat, de către experți, cazuri de evenimente trombotice care să fie legate de sex, vârstă sau comorbidități. Nu au fost restrânse condițiile de administrare.

„În România, știm că situația epidemiologică este îngrijorătoare, cu aproximativ 4.500 de cazuri noi COVID-19 raportate în fiecare zi și peste 150 decese pe zi. S-a constatat că, la 100 de oameni infectați, 2,5 decedează. În ultimul timp s-a văzut tendința de creștere a gravității simptomelor, inclusiv în rândul populației tinere”, a declarat Valeriu Gheorghiță.


Coordonatorul campaniei de vaccinare a asigurat că sistemul medical din România monitorizează cu atenție toate datele științifice disponibile privind indicațiile, datele de vaccinare și eficiență atât pentru AstraZeneca, cât și pentru restul serurilor care sunt autorizate pe teritoriul țării.
 

„În România vaccinarea este gratuită și voluntară. Există 3 tipuri de vaccinuri autorizate. Persoanele știu ce tip de vaccin este în centrul în care doresc să se programeze. Ne dorim o informare cât mai bună a celor care doresc să se vaccineze. Este opțiunea fiecărei persoane să aleagă un vaccin sau să se răzgândească”, a declarat Valeriu Gheorghiță.


Recomandarea clară este continuarea schemei de vaccin cu același ser.  

„Dacă nu s-au întâmplat evenimentele trombotice la prima doză, nu se vor întâmpla la a doua”, spune Valeriu Gheorghiță.

Sursă foto: Captură de ecran Facebook.com / Guvernul României

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii