Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:21 28 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitate mobilă de terapie intensivă, donată UGSU Rompetrol continuă să sprijine lupta împotriva pandemiei, prin Crucea Roșie Română

ro

10 Apr, 2020 10:24 998 Marime text
KMG International, sub brandul Rompetrol, va achiziționa în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi, în valoare de 264.930 USD, ce va fi donată Departamentului pentru Situații de Urgență (IGSU), ca parte a rezervei strategice pentru protecție civilă, urmând a fi utilizată pe durata pandemiei pentru asigurarea suportului rapid acolo undeva fi cea mai mare nevoie.
 
Pentru achiziția unității mobile de terapie intensive, KMG International contribuie cu 200.000 USD, iar diferența va fi asigurată de Crucea Roșie Română din fonduri colectate în cadrul campanieiRomânia Salvează România.
 
Contribuția KMG International pentru acest proiect ridică sprijinul total acordat decompanie în lupta împotriva pandemiei de coronavirus la peste 400,000 USD.
 

“Suntemalături de societatea civilă și autoritățiîn demersul lor; solidaritatea și responsabilitatea socială sunt esențiale, dar în situații de criză acestea sunt vitale. De aceea Grupul a alocat resurse pentru gestionarea pandemiei atât în România, cât și în alte țări unde avem operațiuni - Republica Moldova și Bulgaria”, a spus  Alexey Golovin, director departament juridic și afaceri corporative al KMG International.

 
Această unitate mobilă cu 12 paturi poate fi folosită oriunde în țară pe durata pandemiei, dar și ulterior în situații de calamități sau dezastre, și are ca scop creșterea capacității spitalelor de îngrijire a pacienților la standard înalte.
 

“Suntem bucuroși că mesajul nostrul egat de necesitatea de a avea 4 unități de terapie mobilă a fost atât de repede urmat de un răspuns afirmativ din partea Rompetrol și CruceaRoșie. Asa cum am mentionat în nenumărate ocazii, doar o pregătire complexă, din care face parte și existența unor astfel de unități mobile, ne poate ajuta să putem răspunde adecvat în astfel de situații de urgență majoră. Vă mulțumim tuturor pentru mobilizare și pentru toată susținerea arătată în aceste zile colegilor noștri. Gândurile și energia voastră pozitivă ne dau puterea să mergem mai departe și să ajutăm fiecare pacient”, a adăugat dr. Raed Arafat, sef al Departamentului pentru Situatii de Urgență.

 

„Mulțumim Rompetrol pentru susținerea acestei inițiative de a achiziționa o unitate mobilă ATI, ce va da mai multă speranță persoanelor afectate de infecția SARS-CoV2. Suntem recunoscători tuturor donatorilor, persoane fizice sau juridice, care au dat dovadă de responsabilitate si solidaritate în această perioadă de criză. Bunătatea și solidaritatea ne fac mai puternici“, a spus Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

 
KMG International prin parteneriatele sale cu Fundația pentru SMURD și Asociația Dăruiește Aripi sprijină comunitățile din Constanța, Prahova și București în gestionarea pandemiei de covid-19, prin donația de carburant pentru Serviciul de Ambulanță, achiziția de consumabile medicale (măști, mănuși), aparatura medicală, reactivi pentru determinarea tipului de virus (analizagenomuluipentruidentificareaspecificităţiinaţionaleşi a potenţialelormutaţiigenetice, de cătreInstitutulCantacuzino).
 
 
Despre KMG International
 
KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil, cu proiecte ce depășesc 10 milioane USD în ultimii 12 ani, în domeniile sănătate, protecția mediului, cultură, sport.Dintre acestea menționăm sprijinul pentru Fundația pentru SMURD, Gala Societăţii Civile, Festivalul şi Concursul Internaţional George Enescu, dar și peste 100 de proiecte comunitare la nivel național de reabilitare și dotare cu echipamente a unităților medicale. Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-a ridicat la peste 17.5 miliarde de dolari în perioada 2007-2019.
 
Despre Crucea Roșie Română
 
Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Întreaga sa activitate se desfășoară în scopul alinării suferințelor persoanelor aflate în situații de risc fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu 47 de filiale teritoriale și peste  7500 de voluntari care se implică activ în acțiunile sale.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii