Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde o să fie amenajat centrul de vaccinare împotriva COVID-19 în Valu lui Traian

ro

13 Jan, 2021 00:00 3507 Marime text
  • Un centru de vaccinare va fi organizat în comuna Valu lui Traian
  • Locația a fost aleasă, prin vot, în ședința Consiliului Local din 11 ianuarie a.c.
 
Luni, 11 ianuarie 2021, în ședința Consiliului Local al comunei Valu lui Traian, județul Constanța, au fost votate mai multe proiecte. Printre acestea, a fost aprobată schimbarea destinației unei clădiri din localitate în centru de vaccinare.
 
Astfel, Centrul de Tineret din localitate va deveni, temporal, Centru de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2.
 

Descriera circuitului persoanelor venite pentru vaccinare

 
La intrarea în centrul de vaccinare, personalul de pază/de primire sau personalul instruit în acest scop, va verifica temperatura persoanelor prin scanare. Accesul persoanelor care înregistrează o temperatură corporală de peste 37,3 grade C nu este persmis în centrl de vaccinare. Persoana va primi indicația să se reprogrameze. Dacă persoana prezentată are temperatura mai mică sau egală cu 37,3 grade C, este îndrumată către recepție.
 
La punctul de recepție, persoana prezintă cartea de identitate. Registratorul verifică programarea. Persoana primește și completează chestionarul de triaj vaccinare adulți – Anexa nr. 1, și i se înmânează formularul pentru consimțământul informat. Chestionarul de triaj va fi disponibil pentru descărcare/ printare pe site-ul de realizare a programării și, de aemenea, disponibil în formă printată la recepție. Persoana este direcționată la punctul de triaj medical.
 
La intrarea în zona de triaj medical, persoana prezintă chestionarul de triaj și medicul efectuează triajul medical. Dacă la triaj nu se identifică nicio contraindicație la vaccinare, persoana citește și semnează formularul de consimțământ informat, și ulterior este direcționată către cabinetul de vaccinare.
 
În cazul în care se identifică o contraindicație temporară la vaccinare – persoana nu este vaccinată și primește recomandarea de a se reprograma.
 
Numărul maxim de persoane admis în zona de triaj, cu excepția personalului, va fi dat de numărul de doze dintr-o fiolă de vaccin și numărul cabinetelor de vaccinare și de suprafața încăperii.
 
În punctul de vaccinare se scanează datele personale, se administrează vaccinul și se introduc datele despre vaccin în Registrul Electronic Național de Vaccinare. Acolo unde introducerea datelor în RENV nu este posibilă, acestea se înregistrează în registrul de vaccinare, format hârtie, care să conțină toate câmpurile din RENV. După vaccinare, adeverința de vaccinare este generată automat din RENV sau este completată pe format hârtie pentru cazul prevăzut la punctul anterior și poate fi transmisă electronic sau în format hârtie, după caz, persoanei vaccinate. Persoana este informată prin sms/email și este anunțată prin medicul de familie pentru prezentara la cea de-a doua doză de vaccin.
 
După vaccinare, toate persoanele sunt invitate să ia loc în spațiul de supraveghere post vaccinare și să aștepte timp de 15 minute.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Orbocea Margareta 13 Mar, 2021 08:27 Pe data de 17 03 2021 am programare pentru vaccin anticovid ,vreau sa stiu daca pot veni sa fac vaccinul.