Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:32 26 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul din Suceava, demilitarizat. Managemenul militar va fi predat unei echipe civile

ro

28 Apr, 2020 22:52 1877 Marime text
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, marți seara, că, peste două zile, la Spitalul Județean Suceava, managementul militar va fi predat unei echipe civile, el spunând că există „un personal medical reabilitat” și „o încredere recăpătată”.

„Peste două zile deja la Suceava se predă managementul unei echipe civile. Avem, în acest moment, circuite, un personal medical reabilitat, avem o încredere recăpătată, avem un spital care poate face activitate medicală. Sper că în această săptămână în care tandemul conducerii militare cu cea civilă aleasă din rândul cadrelor medicale să poată face o predare în aceleași condiții în care s-a făcut și conduita pe care au făcut-o cei din managementul militar. La Suceava, ca de altfel și la Deva, managerii interimari civili și-au dat demisia, deși începuseră să apară medicamente, echipamente, materiale sanitare. Nu au putut gestiona situația. Poate nu aveau nici autoritate și am recurs la management militar, care nu a făcut altceva decât să impună rigurozitatea, respectarea unor circuite. Să nu vă gândiți că nu s-au blocat niște inerții”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a adăugat că, în prezent, există mai multe focare de infecție cu COVID-19, iar 10 județe și Bucureștiul sunt sursa a 70% dintre infectații cu noul coronavirus.

Spitalul Județean din Suceava are conducere militară din data de 2 aprilie. În fruntea unității medicale se află generalul maior în rezervă Ionel Oprea și de colonelul Daniel Derioiu.
 
Sursa foto: wikipedia
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii