Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:57 05 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus

ro

01 Jul, 2020 18:32 1160 Marime text
  • 454 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, la Constanța
  • 32 de persoane se află în carantină instituționalizată
  • Forțele abilitate de control au verificat 19 societăți comerciale și PFA
În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!
 
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 454 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 22 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 395 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 101 persoane internate, dintre care 90 din județul Constanța și 11 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

În carantină instituționalizată, la nivelul județului Constanța se află, în acest moment, 32 de persoane. De asemenea, 2.062 de persoane se află în izolare la domiciliu.
 
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
 
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 11 sancțiuni contravenționale (în cuantum de 5.200 de lei), dintre care una pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 1.000 de lei.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 19 societăți comerciale și PFA.
 
În cursul zilei de ieri, 30 iunie a.c., peste 650 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.940 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.
 
NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii