Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:36 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația paturilor ATI destinate pacienților COVID. Un singur pat liber în toată țara

ro

29 Oct, 2021 14:21 446 Marime text
  • În total, 1.875 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.
Astăzi, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.742 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, în București fiind avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

La nivel național există o rezervă operațională de 155 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. 

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 

În total, 1.875 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național, la acest moment este disponibil 1 pat liber de ATI, unul în județul Bihor, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Autoritățile menționează faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-CoV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii