Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:14 27 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Covid-19 Care este situația paturilor ATI din spitalele României. Câți pacienți aflați în stare gravă mai pot fi tratați în spitalele din județul Constanța

ro

21 Nov, 2021 13:20 543 Marime text
  • La nivel național există 1.702 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 1.573 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.
  • La nivelul județului Constanța, mai sunt disponibile doar patru paturi ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Comunicatul oficial de la Ministerul Sănății:

„În data de 21 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.702 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 390 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 128 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.573 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment sunt disponibile 34 paturi  libere de ATI, 9 în București, 1 în județul Bihor , 3 în județul Botoșani, 4 în județul Constanta, 4 în județul Harghita, 3 în județul Iași, 1 în județul Mehedinți , 6 în județul Vaslui, 3 în județul Vrancea,  altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.


Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.“

Sursă foto: unsplash.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii