Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:47 31 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația cu intervențiile MApN pentru limitarea răspândirii COVID-19 1.556 militari și 335 mijloace tehnice au acționat în București și în țară

ro

09 Apr, 2020 18:45 442 Marime text

În intervalul 8 aprilie ora 16.00 - 9 aprilie ora 16.00, un număr de 1.556 militari și 335 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 314 misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iași), Albița (Vaslui), Vama Veche și Ostrov (Constanța), Giurgiu (Giurgiu), Bechet și Calafat (Dolj), Porțile de Fier 1 (Mehedinți), Stamora Moravița, Jimbolia și Cenad (Timiș), Nădlac 1, Nădlac 2 și Vărșand (Arad), Petea și Halmeu (Satu Mare), transport de echipamente medicale și alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane.

În același interval, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 431 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Totodată, începând cu data de 8 aprilie, o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale, formată din patru militari, a preluat managementul medical și operațional al Spitalului Județean Deva.

Militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, continuă misiunile pentru decontaminarea și dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava, iar cei ai Batalionului 1 CIMIC din București, distribuirea pachetelor cu produse alimentare și de igienă persoanelor vârstnice din zonele afectate de coronavirus din județul Suceava.

De asemenea, militarii Armatei României au preluat de la Jandarmeria Română 84 de obiective, asigurând paza acestora în municipiul București și în alte 28 de județe.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările și completările ulterioare), coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii