Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:39 26 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația cu intervențiile MApN pentru limitarea răspândirii COVID-19 1.529 militari și 332 mijloace tehnice au acționat în București și în țară

ro

10 Apr, 2020 19:17 674 Marime text

În intervalul 9 aprilie ora 16.00 - 10 aprilie ora 16.00, un număr de 1.529 militari și 332 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 314 misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iași), Albița (Vaslui), Vama Veche și Ostrov (Constanța), Giurgiu (Giurgiu), Bechet și Calafat (Dolj), Porțile de Fier 1 (Mehedinți), Stamora Moravița, Jimbolia și Cenad (Timiș), Nădlac 1, Nădlac 2 și Vărșand (Arad), Petea și Halmeu (Satu Mare), patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală și în alte localități din țară, transport de echipamente medicale și alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane.

În același interval, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 281 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Totodată, structurile logistice ale Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT), Statului Major al Forțelor Aeriene (SMFA), precum și o echipă de specialiști din Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” (ATM) au început producția de viziere de protecție pentru acoperirea nevoilor structurilor de forțe ce participă la efortul național împotriva răspândirii COVID-19, pe baza unor proiecte proprii. Acestea vor asigura protecția personalului militar care acționează în sprijinul autorităților centrale și locale.

Militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, continuă misiunile pentru decontaminarea și dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava.

De asemenea, militarii Armatei României asigură paza unui număr de 84 de obiective situate în municipiul București și în alte 28 de județe.

Ti-a placut articolul?

Comentarii