Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația actualizată la nivelul județului Constanța 245 de persoane, infectate cu COVID-19. Rata de vindecare a crescut la 77%

ro

06 May, 2020 16:03 1769 Marime text
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 245 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 12 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 189 de pacienți au fost declarați vindecați. De altfel, rata de vindecare din Constanța este de 77%, printre cele mai ridicate din toată țara.
 
În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 381 de persoane, care ocupă 16% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 631 de persoane în izolare la domiciliu.
 
De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 10.074 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 14.791.625 lei. Dintre acestea, 108 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 183.400 lei, din care 86, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.
 
În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 2.149 de verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație). Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 57 de societăți comerciale și PFA.
 
Pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, peste 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost angrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.
 
În ceea ce privește situația din localitatea Cuza Vodă, unde, pe data de 21 aprilie a.c. a fost instituită măsura de carantină delimitată, zilnic, în medie, 125 de forțe de ordine (I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, I.P.J. Constanța, Poliția Locală Constanța, M.Ap.N.) asigură perimetrul stabilit pentru carantinare. De asemenea, cu sprijinul Inspectoratului General de Aviație, vor avea loc, periodic, acțiuni de survol cu elicoptere, menite să sprijine dispozitivele din teren.
 

„Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică. 
Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!”, transmite Prefectura Constanța.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii