Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful DSU, Raed Arafat, despre restricțiile care au intrat în vigoare de astăzi

ro

25 Oct, 2021 13:29 2094 Marime text
  • Șeful DSU, Raed Arafat, explică noile restricții pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ce intră în vigoare de astăzi 
Persoanele care nu au un certificat verde vor fi verificate atât în timpul intrării, deplasării cât și ieșirii din centrul comercial (mall). 

O excepție există pentru mall-urile care au servicii publice administrative – acolo se poate intra cu test valabil și cu dovada programării la centrul de servicii comunitare din interiorul mall-ului.

Referitor la accesul la alte magazine, cu excepția celor alimentare – „Atenție, în mall, la magazinele alimentare se intră doar cu certificat verde!”

„La magazinele alimentare, la centrele comerciale care vând alimente se poate intra doar cu mască, respectând măsurile de protecție”.


În magazinele care sunt pe șosele – în afara celor alimentare – se intră doar cu certificatul verde.

Dacă sunt centre comerciale care au magazine cu acces direct din stradă, acele magazine au obligația să verifice certificatul verde cu excepția celor care vând alimente.

Pe lângă acest lucru, activitatea de cazare (hoteluri, pensiuni etc), va fi permisă doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

La nivelul școlilor private – în unitățile particulare de învățământ – prezența fizică este interzisă, „Nimeni nu îi oprește să facă online”, dar nu cu prezenta fizică.

„Unele excepții care mi s-au ridicat de către mai multe persoane. Pensionarii care trebuie să ridice pensia nu vor avea restricții. Cei care merg pentru prestații sociale, pot sa intre să le ridice. Pe partea de justiție, (...) actul poate să continue normal fără să fie afectat de restricții”

 
Pentru plata taxelor, șeful DSU spune că vor fi plătite fie online, fie persoanele așteaptă expirarea restricțiilor.

„La acest moment, am vorbit doar despre prestațiile sociale”.


Șeful DSU a mai precizat că nu este nevoie de prezentarea certificatului verde în piețe.


 

Sursă foto și video: Facebook.com/ Guvernul României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii