Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:59 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de stat Raed Arafat, noile măsuri după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență

ro

21 Jul, 2020 10:12 870 Marime text
  • Raed Arafat a anunțat noile măsuri după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat, în debutul ședinței de Guvern, ultimele măsuri după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

„Se certifică pandemia de Covid-19. Se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc din țările cu risc epidemiologic ridicat. Criteriul de risc: rata de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile mai mare decât cea din România. Lista țărilor respective se revizuiește săptămânal de INSP.

Sunt exceptate persoanele care nu prezintă simptome de Covid-19: șoferii de tiruri, șoferii de microbuze și autocare, membrii Parlamentului European, ai instituțiilor internaționale, piloții de aeronave și personalul navigant, personalul navigant maritim și fluvial, lucrătorii în domeniul feroviar, lucrătorii transfrontalieri, membrii corpului diplomatic, posesorii de pașapoarte diplomatice și de serviciu și membrii familiilor acestora, studenții români care au examene sau care încep studiile, membrii delegațiilor sportive internaționale care participă la competiții sportive.

Se instituie măsura carantinării pentru persoanele care au intrat în contact cu persoane infectate, prin decizia DSP.

Pentru naștere, căsătorie, deces, tratament medical, preschimbare documente de identitate șamd poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină.”, a declarat Raed Arafat, în ședința de Guvern.

Ti-a placut articolul?

Comentarii