Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stins din viață colonelul Daniel Popa, șeful ISU Dobrogea!

ro

04 Nov, 2020 10:38 9835 Marime text
  • Colonelul Daniel Popa, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al Județului Constanța s-a stins din viață răpus de coronavirus!
  • A fost internat la Constanța, fiind testat pozitiv cu COVID-19, și transferat cu elicopterul la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală.
Colonelul Daniel Gheorghe Popa s-a născut la data de 25 iunie 1963 și ocupa funcția de inspector șef al ISU Dobrogea din 2016.

Între 2004 și 2016, a ocupat funcția de inspector șef II în cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi.



Colonelul Daniel Gheorghe Popa a ocupat din anul 2001 funcția de comandant al Grupului de Pompieri din Călărași. A fost absolvent al Şcolii de ofițeri activi a Ministerului de Interne (promoția 1985, arma „Pompieri“) și al Facultății de Drept din cadrul Universității din București (1996).
 
Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pe parcursul carierei militare, Daniel Gheorghe Popa a ocupat funcții de execuție și de comandă atât în plan operativ, cât și în cel preventiv, remarcându-se prin rigurozitate și profesionalism în îndeplinirea activităților specifice.

Mesajul ISU Dobrogea

„38 de ani,  2 luni și  11 zile în slujba Patriei!
 
Miercuri, 4 noiembrie 2020, comandantul nostru, inspectorul șef colonel Popa Daniel Gheorghe, a plecat să fie comandantul batalionului de pompieri din cer!

Colonelul Popa Daniel Gheorghe a avut o sete de cunoaștere cum rar întâlnești, fiind preocupat în mod continuu de autoperfecționare. A condus această instituție după principiile sale de viață, dorind în mod constant îmbunătățirea serviciilor pe care ISU Dobrogea le oferă cetățenilor județului, neabdicând nici un moment de la principiul corectitudinii. Ca și pompier și-a făcut cu cinste, pricepere şi devotament datoria şi a manifestat grijă faţă de colegii săi. Nu se pot uita calităţile sale de militar şi nici calităţile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute şi spiritul de solidaritate faţă de cei cu care a lucrat. Dedicat trup și suflet meseriei, a reușit să imprime această atitudine și organizației, solicitându-ne să punem în permanență pe primul plan CETĂȚEANUL și obligația noastră de a-i asigura securitatea în domeniul situațiilor de urgență. 

Colonelul Popa Daniel Gheorghe a fost un patriot și DA, a iubit țara aceasta și meseria de salvator. Acesta a fost colonelul Popa Daniel Gheorghe!

Domnul colonel s-a născut la data de 25 iunie 1963 în sat Armășești, comuna Cernișoara, județul Vâlcea și a urmat cursurile Liceului Industrial Mecanic din Râmnicu Vâlcea pe care le-a absolvit în 1981, cu diplomă de bacalaureat.Ulterior, a urmat cursurile Școlii Militare de Ofițeri Pompieri București, pe care a absolvit-o cu rezultate foarte bune în 1985, fiind repartizat la Grupul de Pompieri al județului Călărași, unde a ocupat funcția de  Inspector principal II. Începând din august 1998, până în septembrie 2001 a ocupat functia de Şef de stat major Grupul de Pompieri „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi. Începând din 15 septembrie 2001, până in 14 iulie 2016 a ocupat funcția de Inspector şef II la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi. Din 15 iulie 2016 până in prezent  a fost  Inspector şef I al  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa.
 
GRADE:
1985-locotenent
1989-locotenent major
1994-căpitan
1999-maior
2002- locotenent colonel
2005-colonel
 
DECORAȚII
2000-Semn Onorific În serviciul patriei pentru 15 ani
2006-Bărbăție și credință
2010-Semn onorific în Serviciul patriei pentru 25 ani
2012-Bărbăție și credință în grad de  Comandor
2014-Plachetă onorifică
2019-Emblemă de merit Acțiuni umanitare
2020-Distincție de serviciu
 
Drum lin, domnule comandant!”

Mesajul SCJU Constanța

„Salvatorii din Dobrogea au pierdut astăzi un mare OM. Rămas bun, col. Daniel-Gheorghe POPA! Nu avem cuvinte să ne exprimăm regretele în fața acestei tragedii. Sincere condoleanțe familiei îndoliate și putere pentru a depăși aceste momente enorm de grele. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” și colegii UPU-SMURD Constanța.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii