Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România nu va lua vaccinul anti-COVID dezvoltat de ruși Klaus Iohannis - Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat

ro

12 Aug, 2020 18:33 1159 Marime text

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că "nu există nicio validare externă pentru vaccinul anti-COVID" anunțat de Rusia. "În acest moment nu există un vaccin anti-COVID aprobat în Uniunea Europeană", conform Digi24.

"România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE. Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat", a declarat șeful statului.

Anunțul șefului statului a fost făcut în contextul în care Rusia a anunțat marți că a înregistrat primul vaccin anti-COVID, veste care a ridicat multe semne de întrebare în rândul comunității experților internaționali din Sănătate. 

"Este important pentru români să știe că în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor apropiat să beneficiem de un vaccin COVID-19. România este parte din acest efort și s-a înscris în prima etapă pentru 10 milioane de doze, atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE. Dar la acest moment în care discutăm nu există un vaccine aprobat în UE", a declarat Klaus Iohannis. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dan 13 Aug, 2020 10:13 Bravos, tov. presedinte! Deci daca nu este vandut de sacalii concernelor farmaceutice din Vest, atunci puteti sa muriti linistiti, frati romani, ca noi nu luam vaccinuri de la rusi! O gandire care denota de ce avem atatea cazuri de infectie - pe guvernantii nostrii ii doare undeva de viata oamenilor! Ce daca este disponibil acum un vaccin, mai asteptama vreun an-doi ca sa se mai imputineze populatia, nu-i asa?