Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Cherecheș „Noua tulpină Sars-Cov-2 este de cinci ori mai infecțioasă decât Delta“

ro

27 Nov, 2021 13:00 1385 Marime text
Profesorul de sănătate publică, Răzvan Cherecheș a publicat pe pagina sa de Facebook un raport care arată că noua tulpină a Sars-Cov-2 este de 5 (cinci) ori mai infecțioasă decât Delta, ceea ce ar însemna o creștere cu 500% mai mare a noilor cazuri. 

Cherecheș susține că vaccinul ar fi în continuare o soluție, mai exact este important să continuăm „să ne vaccinăm - tulpinile suferă mutații în populația de persoane nevaccinate + vaccinurile reduc simptomele severe și decesele“. 

„Acum că avem tulpina Omicron, care ar fi pașii următori?
- așteptăm rezultatele testelor privind efectul vaccinurilor asupra tulpinii - cam în 2 săptămâni ar trebui să avem primele rezultate
- continuăm să ne vaccinăm - tulpinile suferă mutații în populația de persoane nevaccinate + vaccinurile reduc simptomele severe și decesele
- transmiterea este prin aer și la această tulpină - continuăm cu măștile, ventilația, distanțarea, testarea rapidă în masă
- extindem și întărim utilizarea certificatului verde ca să îi protejăm pe cei nevaccinați de infecție“ - se arată în postarea lui Răzvan Cherecheș. 


Într-o postare anterioară, Cherecheș susținea că „rata de creștere pentru noua tulpină Omicron este incredibilă“. 

„Rata de creștere pentru noua tulpină Omicron este incredibilă. dacă datele inițiale se confirmă - noua tulpină este de 5 (cinci) ori mai infecțioasă decât Delta - creștere cu 500% mai mare. Sper cu disperare să nu se confirme datele inițiale, Dacă are și potențialul de a evada imunologic (nu mai suntem protejați de infecția anterioară sau vaccinuri), ajungem din nou în punctul 0“ - se arată în postarea lui Răzvan Cherecheș. 

Reamintim că este alertă în România după ce noua tulpină Sars Cov 2 din Africa de Sud a ajuns și în Europa.

Numită de OMS "Omicron", noua variantă a virusului are cel mai mare grad de răspândire motiv pentru care autoritățile române vor să urgenteze eventuala identificare a acestuia în spitalele din țară.

Sursa foto: Facebook/Razvan Chereches
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii