Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat, declarații după înregistrarea numărului record de decese în urma infectării cu SARS-CoV-2 (video)

ro

08 Oct, 2021 16:06 1580 Marime text
  • Raed Arafat a explicat că 94,4% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat astăzi că 92-93% dintre persoanele decedate în urma infectării cu SARS-CoV-2 erau nevaccinate, procentele rămânând stabile, aşa cum au fost şi săptămânile trecute. 

„Din păcat, astăzi am avut un record al numărului decedaţilor.

Cifra de astăzi reprezintă ce a fost în ultimele 24 de ore, la care se adaugă cele raportate din luna septembrie. Din raportul INSP din 27 septembrie - 3 octombrie, 92,6 % din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

În săptămâna 27 septembrie - 3 octombrie 73,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. Deci, procentele rămân stabile, aşa cum au fost şi săptămânile trecute, aceste procente nu s-au schimbat, tot suntem în jur la 92-93% din decese sunt persoane nevaccinate şi persoanele care sunt confirmate în jur la 73-75%", a explicat Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă. 

Raed Arafat a mai precizat că, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 85,8% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 94,4% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.
 

Sursă foto și video: Facebook.com / Guvernul României 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii