Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:30 26 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat „Certificatul COVID permite oricui să participe la evenimente. Nu putem vorbi de discriminare”

ro

19 Sep, 2021 14:07 1154 Marime text
  • Conferință de presă privind evoluția pandemiei de COVID-19 a fost susținută de secretarul de stat Raed Arafat, secretarul de stat Andrei Baciu, secretarul de stat Sorin Ion și directorul CNCSBT Adriana Pistol.
Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, într-o conferință de presă, că hotărârea de guvern prin care se impune obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi nu impune restricţii şi nu se poate vorbi de discriminare.

„Subliniez că această hotărâre n-a impus restricţii. (...)

În mod normal peste 3 la mie, era prevăzut în hotărâre de guvern închiderea totală.

Deci, în loc să se închidă total după 3 la mie, în intervalul 3 - 6 la mie s-a găsit o soluţie prin care, totuşi, să mai permitem activităţile economice să se desfăşoare în anumit control sanitar aferent, şi anume verificarea în mod deosebit a celor care intră prin certificatul verde, care de altfel a fost aprobat prin OUG. (...) Ca să elaborăm această hotărâre au fost analizaţi factorii de risc", spune șeful DSU.

El a mai precizat că un astfel de certificat permite tuturor celor care îndeplinesc una dintre cele trei condiții să participe la evenimente.

„Asta înseamnă că nu putem vorbi de discriminare. (...) Noi permitem tuturor categoriilor să participe, cu condiţia să fie una dintre cele trei condiţii. (...) Aplicaţia va fi dată la toţi operatorii să o descarce gratuit şi ei au obligativitatea de a verifica. (...)

Referitor la utilizarea certificatului verde - de mâine noapte, de luni, tocmai ca să dăm timp operatorilor să se organizeze pentru citirea certificatului verde.

Acum mergem pe prezentarea documentului", a adăugat şeful DSU.


Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori.Sursă foto și video: Facebook.com / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă 

Ti-a placut articolul?

Comentarii