Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect Se vor putea face teste rapide pentru depistarea COVID-19 în farmacii

ro

31 Mar, 2021 00:00 1570 Marime text
  • Farmaciile vor putea efectua teste rapide pentru depistarea infecției cu COVID-19
  • Un proiect se află în dezbatere publică pe pagina Ministerului Sănătății
 
Farmaciile comunitare și oficinele comunitare rurale  pot desfășura activități de testare rapida antigenică pentru diagnosticarea infecției cu SARS-COV-2. Așa se arată într-un proiect de ordin, publicat în dezbatere publică pe portalul Ministerului Sănătății.
 
Direcția de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, emite un acord temporar de testare rapidă antigenică pentru diagnosticarea infecției cu SARS-COV-2, în format electronic, pe care-l transmite prin e-mail solicitantului. Acordul temporar de testare antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecției cu coronavirusul SARS-COV-2 se va emite în termen de maxim 3 zile lucrătoare de la primirea documentelor.
 
În urma testării, farmaciile și oficinele vizate de proiectul de ordin vor emite un buletin de testare, care va conține cel puțin următoarele elemente:
 
  • denumirea societății comerciale în structura căreia funcționează farmacia comunitară sau oficina comunitară rurală care a efectuat testarea;
  • numele, prenumele, domiciliul sau reședința persoanei testate;
  • rezultatul testării, care poate fi pozitiv sau negativ;
  • numele și prenumele persoanei care a efectuat testarea; precum și
  • data efectuării testului şi semnătura persoanei care l-a efectuat.
În baza acordului, farmaciile comunitare și oficinele comunitare rurale vor organiza, într-un spațiu delimitat, destinat exclusiv procesului de testare, o zonă în care se vor face testele rapide antigenice pentru diagnosticarea infecției cu COVID-19. Această zonă trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
 
  • să fie amplasată într-un perimetru ce poate fi aerisit corespunzător prin deschiderea unei ferestre sau prin utilizarea unui alt sistem de ventilație;
  • să fie dotată cu mobilierul necesar: masă de lucru placată cu materiale lavabile ușor de curățat și dezinfectat, scaun, recipiente pentru colectarea deșeurilor biologice rezultate din activitatea de testare;
  • să aibă o suprafață de minimum 4 metri pătrați utili, delimitată de spațiul oficinei, eventual prin instalarea unui paravan opac.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii