Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul comunei Valu lui Traian, despre situația ce îl privește pe șeful poliției locale, Ianis Fulina

ro

03 Feb, 2022 14:46 4010 Marime text
  • „În data de 18.01.2022 la mapă mi-a ajuns o plângere făcută de unul dintre agenţii Poliţiei Locale”, a spus Florin Mitroi.

Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, a făcut o declarație publică cu privire la situația privind conducerea Poliției Locale din subordinea administrației locale. Edilul spune că Fulina Ianis Fulina, dacă va fi dovedit vinovat, raporturile sale de muncă vor fi cel mai probabil încetate, în funcţie de propunerea Comisiei de Disciplină.

Declarația completă o redăm mai jos:

„Având în vedere că în data de 03.02.2022 am fost contactat telefonic de reprezentantul publicaţiei Vălureni pentru a îmi exprima opinia privitor la o serie de plângeri depuse la Postul de Poliţie Valu lui Traian împotriva Şefului Poliţiei Locale, consider că este de datoria mea ca reprezentant al Primăriei Valu lui Traian să clarific câteva aspecte. Cu scuzele de rigoare, voi fi foarte punctual şi reţinut în declaraţii, deoarece anchetele sunt în desfăşurare şi nu vă ascund că aş fi preferat să rămână departe de presă subiectul, cel puţin până Ia soluţionare. Este unica declaraţie pe care o fac publică pe acest subiect.

În data de 18.01.2022 la mapă mi-a ajuns o plângere făcută de unul dintre agenţii Poliţiei Locale.

Acesta îmi aducea la cunoştinţă mai multe sesizări ce îl priveau pe dl Fulina Ianis şi vă voi da câteva exemple: acesta le trasa sarcini inutile pentru a rămâne singur la sediu, sustrăgea înscrisuri din primărie pentru a le folosi în scop de şantaj, folosea în interese proprii motorina destinată maşinilor de poliţie, loveşte cetăţeni, efectua înregistrări neautorizate ale conversaţiilor avute cu colegi sau colaboratori, folosea personalul Poliţiei Locale în interes propriu, punea agenţii să săvârşească fapte ilicite şi multe altele. O parte dintre aceste sesizări sunt de competenţa organelor de cercetare penală şi au fost transmise spre verificare. Pentru celelalte aspecte a fost sesizată Comisia de Disciplină constituită la nivelul primăriei, iar audierile sunt în curs.

Pe perioada cercetărilor dl Fulina a fost mutat, conform legii, pe un post egal fără legătură cu activitatea verificată. Îndată ce această mutare a devenit publică, atât la sediul Primăriei cât şi la Postul de Poliţie Valu lui Traian s-au prezentat mai multe persoane, locuitori ai comunei, care au depus plângeri referitoare la faptul că dl Fulina i-a ameninţat, agresat, intimidat şi alte asemenea. Aspectele penale au rămas iarăşi în sarcina organelor de cercetare, iar cele administrative au fost centralizate într-o nouă plângere, de această dată formulată de administratorul public din cadrul Primăriei, înaintată Comisiei de Disciplină de la nivelul instituţiei.

Am avut şi am în continuare încredere enormă în echipa pe care o conduc. Am ales şi am format oamenii astfel încât să fie în serviciul cetăţeanului. Pentru mine a fost atât un şoc cât şi o mare dezamăgire să ajungem într-o astfel de situaţie. Dacă dl Fulina va fi dovedit vinovat, raporturile sale de muncă vor fi cel mai probabil încetate, în funcţie de propunerea Comisiei de Disciplină. Pentru aspectele penale am depus şi eu plângere, în calitate de parte vătămată/reprezentant al comunei. Este prima oară când sunt pus în această situaţie în aproape 20 ani de primărie, dar asta este, ne supunem cu toţii legii şi era de datoria mea.

În încheiere, menţionez că am încredere totală în organele de cercetare penală, ca şi în Comisia de Disciplină. Mă voi supune în totalitate deciziilor luate de acestea. Tocmai de aceea, următorul comunicat de presă pe acest subiect va fi dat la momentul finalizării tuturor cercetărilor”, a transmis Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii