Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:55 03 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Orban, mesaj important legat de funcționarea teraselor după ora 23.00. „Nu poți să permiți pentru unii și pentru alții să nu permiți“

ro

01 Aug, 2020 16:25 706 Marime text

•    „Nu poţi să impui un orar de lucru, adică să limitez la ora 23,00 şi să permiţi pentru unii şi pentru alţii să nu permiţi“, a declarat Ludovic Orban.

Prim-ministrul Ludovic Orban a făcut astăzi precizări importante legate de funcționarea teraselor după ora 23.00. Potrivit premierului, citat de Agerpres, Comitetul Național pentru Situații de Urgență urmează să fie întrunit. De asemenea, acesta a menționat că decizia de introducere a unor restricții privind orarul de funcționare a teraselor, după ora 23.00, va fi pentru toate tipurile de evenimente care se organizează în astfel de locuri.
„Vom întruni Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. (...) Decizia de introducere a unor restricţii privind orarul va funcţiona pentru toate tipurile de evenimente care se organizează la terase. E normal. Nu poţi să impui un orar de lucru, adică să limitez la ora 23,00 şi să permiţi pentru unii şi pentru alţii să nu permiţi“, a afirmat Orban, citat de Agerpres.
Conform sursei citate, premierul a menţionat că această restricţie va fi introdusă în judeţele cu răspândire mare a coronavirusului, unde există risc mare de transmitere în comunitate.
„Se ştie foarte clar că foarte multe terase după ora 23,00 se transformă în locuri de petrecere, în locuri unde este foarte greu să impui respectarea regulilor şi din cauza asta am preferat să luăm această măsură. De altfel, le va face şi bine oamenilor“, a susţinut premierul.
El a spus că această măsură se va implementa după hotărârea CNSU, care va fi detaliată pe unităţi administrative.
„Şedinţa va fi pe sistem de videoconferinţă. Nu întrunim Comitetul Naţional de Urgenţă cu prezenţă fizică. Domnul secretar de stat Raed Arafat mi-a trimis proiectul de hotărâre pregătit împreună cu Grupul de suport tehnico-ştiinţific. Vom analiza proiectul de hotărâre şi vom lua decizia în cursul zilei de astăzi şi o vom comunica public“, a explicat Orban.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii