Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii continuă verificările pentru prevenirea răspândirii COVID-19

ro

19 Feb, 2021 16:02 790 Marime text
  • În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Peste 7.200 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 817 acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, la nivel național.

Au fost efectuate 62.465 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 4.512 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 800.000 de lei.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Exemple:

În urma verificărilor efectuate, polițiștii Secției 6 Poliție Cluj-Napoca au identificat un operator economic ce nu respecta măsura suspendării activității în spațiul închis.

Acesta își desfășura activitatea într-un spațiu format din acoperiș și patru pereți (trei pereți tip prelată și un perete din sticlă), contrar prevederilor legale, în interior aflându-se aproximativ 60 de persoane.

Societatea a fost sancționată contravențional în conformitate cu Legea 55/2020, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Reprezentanților localului li s-a solicitat demontarea a trei pereți pentru a-și putea continua activitatea în mod legal, aceștia conformându-se.

Într-un alt caz, polițiștii din Cluj au identificat un alt operator economic ce nu respecta măsura suspendării activității, desfășurându-și activitatea într-un spațiu închis, format din acoperiș și patru pereți din prelată.

La sosirea polițiștilor, în interiorul localului se aflau aproximativ 20 de persoane.

Astfel, a fost luată măsura sancționării contravenționale în conformitate cu Legea 55/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Totodată, la solicitarea de a demonta trei pereți pentru a-și putea continua activitatea în mod legal, reprezentanții localului s-au conformat.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii